Er is een nieuwe versie van de Nintendo Switch. Maar wat zijn nu de verschillen tussen het basismodel en deze nieuwe Nintendo Switch OLED?

Laat ons beginnen met een geruststelling: je hoeft de Nintendo Switch OLED niet in huis te halen om de meest recente Nintendo-titels te kunnen spelen. De nieuwe versie van de populaire spelconsole wordt niet uitgerust met een betere processor of grafische chip en alle nieuwe Switch-releases blijven even stabiel op het basismodel.

Het verschil zit hem, zoals de naam al zegt, voornamelijk in het grotere en meer kwalitatieve OLED-scherm. Dit type scherm kan rijkere kleuren en grotere contrastwaarden aan dan het LCD-display van de “gewone” Nintendo Switch. Dat maakt van de Nintendo Switch OLED de te kloppen draagbare console.

Verder bevat de nieuwe versie meer interne opslagruimte (64 vs. 32 gigabyte), waardoor je meer games tegelijkertijd kan installeren en spelen. Andere quality of life upgrades zijn een ingebouwde ethernetpoort, zodat je de console met een netwerkkabel op het internet kan aansluiten, een bredere standaard om het scherm te ondersteunen en verbeterde speakers.

Wie geïnteresseerd is in het nieuwe model, zal wel zijn uiterste best moeten doen om er eentje te pakken te krijgen. Door het wereldwijde tekort aan computerchips is de vraag een stuk groter dan het aanbod.

Verwar deze versie overigens niet met de Nintendo Switch Lite. Deze goedkopere versie van de Switch heeft ook een groter scherm, maar bevat geen docking station en kan je bijgevolg niet aansluiten op een groter scherm.