Wil jij graag meer weten over de games die je kinderen spelen? Dan ben je niet alleen! Uit onderzoek blijkt immers dat 62% van de Belgische ouders graag beter op de hoogte wil zijn van de videospellen die hun kinderen spelen.

 

 

Weinig ouders gebruiken parental controls

Amper 1 op de 4 ouders maakt gebruik van de parental controls, de instellingen die ouderlijk toezicht mogelijk maken op elk spelplatform. De meeste ouders zouden het wel overwegen om het ouderlijk toezicht in te stellen, maar ze weten niet goed hoe ze ermee aan de slag moeten. Op onze website lees je er meer over.

Kinderen spelen gemiddeld 5 uur per week

20% van de kinderen gamet meer dan 7 uur per week. Dat doen ze vooral via de smartphone. Meer dan 8 op de 10 ouders (84,9%) geeft aan dat hun kind wel eens gamet via de smartphone. Vooral games zoals Candy Crush worden veel gespeeld, maar ook spelletjes zoals Super Mario Bros en Fortnite zijn razend populair.

 

4 op 10 ouders houdt geen rekening met de PEGI-leeftijdsclassificatie

41,7% van de ouders laat kinderen wel eens toe om games te spelen die eigenlijk voor een hogere leeftijdscategorie zijn voorzien. Op elke speldoos staat nochtans duidelijk het PEGI-label. PEGI is een Europees classificatiesysteem voor videospellen dat een leeftijdsadvies geeft en informatie verschaft over mogelijk ongeschikte spelinhoud.