We spreken met Chloé Boels, alias CHLOÉ Reine des pigeons, een Belgische influencer met een passie voor videogames. Chloé heeft ook een dubbele master in linguïstiek (NLP) en ondernemerschap van de UCLouvain. En ze is de oprichtster van het Stream’Her-platform. Nadat ze talloze videogame-streamers op YouTube had bekeken, besloot Chloé het zelf te proberen op Twitch. Zo begon haar indrukwekkend parcours.

Chloé is fan van videogames sinds haar kindertijd en door games als Fable 2 en Bioshock wilde ze tester van videogames worden. In 2020 kwam pas echt het startschot van haar avontuur: “Tijdens de eerste lockdown ontdekte ik de wereld van streaming en besloot ik de sprong te wagen om mijn passie voor videogames te delen. Een paar maanden later lanceerde ik Stream’Her, een project gericht op het promoten van vrouwelijke streamers in een nog steeds erg door mannen gedomineerde wereld. In deze periode begon ik elke doordeweekse ochtend videogames te streamen op mijn Twitch-kanaal, waarna het snel groeide.”

 

Volgens Chloé opende het streamen verschillende deuren: “Ik heb als verslaggever kunnen werken op de Belgische televisie (LN24, RTBF Ixpé). Ik heb ook in de professionele videogamewereld gewerkt als jurylid voor projectoproepen zoals het Centre Pompidou Paris, de Fédération Wallonie-Bruxelles en de Belgian Game Awards.”

 

Streamingplatforms zoals Twitch stellen streamers zoals Chloé in staat om hun passie te delen en rechtstreeks in dialoog te gaan met hun community, wat Chloé heeft geholpen om een echte band en uitwisseling te creëren. “Op mijn kanaal CHLOÉ Reine des pigeons speel ik singleplayer en vaak uitdagende videogames zoals Dark Souls of andere grote releases, om ze live uit te testen. Op videogameconferenties kijk ik live mee en becommentarieer ik de aankondigingen samen met mijn kijkers“, legt Chloé uit.

 

Chloé benadrukt het belang van representatie in videogames: “Ik hou van videogames die inclusief zijn. Zoals in elke sector is het belangrijk dat iedereen zich met de producten (in dit geval games) kan identificeren. We zien een verbetering in het aantal vrouwelijke personages, die niet langer simpelweg personages zijn die ‘gered’ moeten worden, maar echte heldinnen zijn, met goed ontwikkelde persoonlijkheden. De representatie van ouderen, ethnische minderheden en de LGBTQIA+-gemeenschap is echter nog steeds niet voldoende.” Met Stream’Her vecht Chloé voor waarden die haar na aan het hart liggen: gendergelijkheid en de vertegenwoordiging van vrouwen in streaming. “Het is erg motiverend om te zien dat, dankzij Stream’Her, steeds meer vrouwen betrokken raken.

 

Chloé’s ambitie is duidelijk zichtbaar. Ze zou graag zien dat haar kanaal zich blijft ontwikkelen en ze heeft veel ideeën die ze in de praktijk wil brengen. Ze wil ook graag weer op televisie voor de verslaggeving. En Chloé wil verder in de professionele wereld van videogames. Wat Stream’Her betreft, is het haar ambitie om het project uit te breiden naar andere talen dan Frans, zoals Nederlands en Engels, en om financiering te vinden om personeel aan te nemen en sneller te groeien.