Videogames bestaan al tientallen jaren, maar de manier waarop mensen met andere spelers communiceren, zowel offline en online, is snel aan het veranderen. Met videogame spelers in de buurt hoor je ongetwijfeld wel eens onbekende game termen. Een zin als “Ik heb moeten rage quitten door al die campers” klinkt misschien als een andere taal.

Vooral de wereld van online videogames puilt uit van het jargon. Wist je dat GLHF/GG staat voor Good Luck Have Fun en Good Game? Dit zijn sportieve afkortingen die spelers respectievelijk aan het begin en het einde van een online wedstrijdje gebruiken. Indien deze afkortingen geen belletje doen rinkelen, dan is de kans groot dat termen als campen, griefen, grinden, fraggen en spawnen je ook onbekend zijn. We raden je aan om een kijkje te nemen op onze Gamelingo-pagina om de betekenis van een dertigtal game termen te achterhalen.

 

De Gamelingo-pagina biedt een uitgebreid overzicht van de meest populaire game termen, gerangschikt in alfabetische volgorde. Hier vind je afkortingen, werkwoorden en zelfs spelgenres terug die de basis vormen van het jargon van de moderne gamer. Hoor je een nieuwe term die je niet onmiddellijk terugvindt? Geen zorgen, we werken de lijst regelmatig bij met nieuwe lingo om hem zo actueel mogelijk te houden.

 

Met onze lijst zal je gemakkelijker kunnen meepraten over games. Zo toon je interesse en kan je je beter inleven in de wereld van videogame spelers.