Details

Genre

Actie-Avontuur
First-Person Shooter (FPS)
Schieten

PEGI

Platformen

Counter-strike: Global Offensive

Counter-strike : Global Offensive (CS:GO) is een populair multiplayer first person shooting game waarbij je online in teams van vijf leden speelt. Een team van terroristen tegen een team van counter terrorists.

Counter-strike is een erg competitief spel: spelers willen steeds hoger in de rankings eindigen. Er worden immers internationale toernooien georganiseerd.

Spelers worden opgesplitst in teams van terroristen of contraterroristen en strijden online in verschillende maps en scenario’s, waaronder het vasthouden of redden van gijzelaars en het plaatsen of deactiveren van bommen. CS:GO heeft ook een battle royale-modus waarbij er maximaal 18 spelers het tegen elkaar opnemen en waarbij de laatste overlevende wint.

Counter Strike: Global Offensive is een online multiplayer FPS ontwikkeld door Valve en Hidden Path Entertainment en uitgebracht door Valve.

PEGI 18

Door grof taalgebruik en grof geweld kreeg het spel een PEGI 18-rating. De moeilijkheidsgraad is groot. Om te overleven en een battle royale-match te winnen zal precisieschieten nodig zijn, wat veel oefening vergt. In CS:GO verdien je geld (in-game valuta), waarmee je later in het spel betere wapens kan kopen.

Geld verdien je door mensen te vermoorden en door goed te spelen. Het spel bevatte lootboxes, maar die werden na een arrest van de Belgische Kansspelcommissie gedesactiveerd in België.