Details

Genre

Vechten

PEGI

Platformen

Super Smash Bros Ultimate

Super Smash Bros Ultimate is het vijfde gevechtspel in de razend populaire reeks van Nintendo, die is begonnen op de Nintendo64 in 1999. Spelers nemen het tegen elkaar op met hun favoriete Nintendo personages zoals Link, Pikachu of Mario.

In recentere versies van de reeks werden nog extra personages uit andere spelreeksen geïntroduceerd waaronder Sonic the Hedgehog, Snake van Metal Gear Solid of Ryu uit de Street Fighter-reeks. Super Smash Bros Ultimate op de Nintendo Switch is de laatste versie in de reeks en is uniek in de zin dat alle personages en levels uit voorgaande versies terugkomen, plus het spel bevat daarenboven ook exclusieve en nieuwe content.

Enkele bijkomende personages in Super Smash Bros Ultimate zijn antagonist King K. Rool uit de Donkey Kong-reeks, Richter uit de Castlevania-reeks en Incineroar uit het Pokemon-universum.

PEGI 12

Deze game heeft in-game aankopen onder de vorm van DLC-packs waarbij allerhande extra’s worden ontgrendeld. Bij de aankoop van DLC-pakketten worden bijkomende gegevens op de spelconsole opgeslagen en dit vereist extra opslagruimte.

Sommige personages komen uit gamereeksen met een PEGI 16 of PEGI 18 rating waaronder de spelreeksen Metal Gear, Castlevania of Bayonetta.

Dit spel is compatibel met Nintendo amiibo-figuurtjes. Dit is het Skylanders-achtig toys-to-life concept waarbij spelers hun favoriete amiibo-figuren kunnen scannen op een amiibo-accessoire en hiermee nieuwe personages, spelmodi en andere extra’s in het spel ontgrendelen.