Princess Peach: Showtime!

Het is al even geleden sinds er nog een game verscheen met Princess Peach in de hoofdrol, maar daar komt met Princess Peach: Showtime! verandering in. 

Peach en de Toads beleven een onbezorgde dag in het Sprankeltheater wanneer de gemene magiër Grape letterlijk de show steelt. Het is aan Peach en haar sterrencompagnon Stella om de balans terug te brengen. The show must go on! 

Princess Peach: Showtime! is net zoals veel andere games uit het Mario-universum een platformer. Dit houdt in dat spelers met Peach van punt A naar punt B moeten manoeuvreren en daarbij vijanden moeten verslaan. 

Vijanden worden in eerste instantie verslaan via Peach haar lintje, maar wanneer dat niet volstaat duikt ze in een andere outfit die tevens ook met extra functionaliteiten komt. Zo ontdekken spelers bijvoorbeeld zwaardvechter Peach, ninja Peach, figuurschaatser Peach en zelfs banketbakker Peach, cowgirl Peach, zeemeermin Peach, detective Peach en Kung Fu Peach. 

PEGI 7 

Princess Peach: Showtime bevat geen geweld, bloed, grof taalgebruik of andere zorgwekkende eigenschappen. 

Er zijn geen gesproken stemmen, maar alle teksten werden vertaald in het Nederlands. De game is eenvoudig onder de knie te krijgen en is niet al te uitdagend, wat het ideaal maakt voor jongere spelers. 

Spelers gebruiken één specifieke outfit per level en elke outfit heeft ook een aanzienlijke impact op de gameplay. Op die manier is er veel variatie in elk level, al wordt het voor geoefende gamers nooit echt uitdagend. Nintendo richt zich dus specifiek op de jongere spelers en mensen die minder vaak gamen. De game is ook erg vergevingsgezind op het vlak van checkpoints, zodat de speler nooit grote stukken opnieuw hoeft te doen wanneer het even niet lukt. Elk level kan in een kwartiertje worden voltooid. 

Bij deze ‘gevechten’ is er geen bloed te zien. Vijanden ‘ontploffen’ bij een aanraking en laten een muntje achter. Die in-game beloningen kunnen spelers vervolgens inwisselen voor aangepaste outfits.


A Plague Tale: Requiem

A Plague Tale: Requiem is het langverwachte vervolg op A Plague Tale: Innocence. In het duistere 14e-eeuwse Frankrijk maken we opnieuw kennis met zus Amicia en broer Hugo in hun gevecht tegen een bovennatuurlijke ziekte die hele steden en burgers dreigt uit te roeien.

https://www.youtube.com/watch?v=qIbzwb8vzNI

De speler vertrekt op avontuur in een meedogenloze wereld waar bovennatuurlijke krachten de boventoon voeren. Het wordt een emotionele reis waarbij spelers alles op alles moeten zetten om te ontsnappen aan het noodlot in een wereld vol chaos.

A Plague Tale: Requiem is een stealth-actiespel ontwikkeld door Asobo Studio en uitgebracht door Focus Entertainment.

De speler speelt als Amicia en neemt het op tegen zowel vijandige mensen als hordes ratten die een zwarte plaag verspreiden. Amicia probeert wanhopig haar broer te beschermen tegen zowel de ratten als de bewakers die de pest in toom proberen te houden. Haar missie leidt haar naar Zuid-Frankrijk, waar ze op zoek gaat naar een remedie voor Hugo's bloedziekte...

PEGI 18

Amicia heeft meestal de optie om vijanden te ontwijken of ze te confronteren, dankzij een arsenaal aan wapens zoals een slinger, een kruisboog, messen en alchemistische poeders die exploderen en vlam vatten.

Gevechten zijn intens, waarbij vijanden bloeden en kreunen terwijl ze sterven. Omgevingen zijn gevuld met lijken in verschillende staten van ontbinding. Er komt veel bloed in beeld. Het spel bevat ook grof taalgebruik.


Suicide Squad: Kill the Justice League

Suicide Squad: Kill the Justice League

In Suicide Squad: Kill the Justice League maakt de speler deel uit van Task Force X, een bende slechteriken waaronder King Shark, Captain Boomerang, Harley Quinn en Deadshot. De missie is duidelijk: Brainiac en zijn corrupte Justice League stoppen!

https://www.youtube.com/watch?v=pDEJw2JXf2A

 

Hoewel je deze game ook solo kunt spelen, is het des te leuker om met vrienden de vier-speler coöperatieve multiplayermodus in te schakelen. In de solo-modus schakelt de speler tussen personages terwijl de andere personages door AI worden aangestuurd. Elk personage kan kiezen tussen twee wapenklassen, waarbij sommige wapens tussen meerdere personages gebruikt worden.

Suicide Squad: Kill the Justice League is een third-person shooter ontwikkeld door Rocksteady Studios, de ontwikkelaars achter de befaamde Batman: Arkham-serie, uitgebracht door Warner Bros. Games.

PEGI 18

In een door oorlog verscheurde stad, nemen spelers het met pistolen of machinegeweren op tegen vijanden als buitenaardse wezens, gemuteerde mensen en superhelden. De gevechten zijn chaotisch en gaan gepaard met realistisch geweervuur, krachtige explosies en bloedspetters. Sommige aanvallen eindigen zelfs in onthoofding.

Bepaalde cutscenes tonen expliciete en gewelddadige scènes met bloed en gore; denk aan exploderende hoofden, een hart dat uit een borstkast wordt gerukt of vingers die worden afgesneden. De game bevat eveneens grof taalgebruik.

Extra betalende content is beschikbaar via seizoensgebonden DLC of regelmatige gratis updates die extra locaties of nieuwe speelbare personages bevatten.


Assassin’s Creed: Mirage

Assassin’s Creed: Mirage keert terug naar de roots van de geliefde franchise, waarbij de nadruk ligt op het stealth-element. In plaats van brute kracht te gebruiken, moeten spelers proberen om onopgemerkt missies te voltooien. De enorme open wereld wordt ingeruild voor een meer gestroomlijnd, lineair verhaal.

https://youtu.be/IRNOoOYVn80?si=i86NlvGN3k2Wv0u1

Het spel speelt zich af in het Bagdad van de islamitische gouden eeuw, waar we het verhaal volgen van de protagonist Basim Ibn Ishaq, die zich opwerkt van straatdief tot een volwaardig lid van het Broederschap der Assassins. Tijdens het verhaal komen spelers in aanraking met historische figuren zoals Muhammad ibn Tahir en de gebroeders Banoe Moesa.

Assassin’s Creed: Mirage is ontwikkeld en uitgebracht door Ubisoft en is de dertiende grote titel uit de veelgeprezen franchise.

 

PEGI 18

Ondanks de educatieve waarde van het spel is Assassin’s Creed Mirage niet geschikt voor een jong publiek, gezien een aanzienlijk deel van het spel nog steeds draait om gewelddadige handelingen. Gedurende de tweeënveertig missies zal de speler met behulp van een uitgebreid wapenarsenaal meerdere digitale personages om het leven brengen. In deze moordmissies heeft de speler de vrijheid om op verschillende manieren het leven van het slachtoffer te beëindigen. Dit kan variëren van een directe confrontatie waarbij het iconische polsmes (hidden blade), werpmessen en zwaarden worden ingezet, tot het gebruik van omgevingselementen.

Tijdens deze missies kunnen onschuldige omstanders, al dan niet opzettelijk, gewond raken. Hoewel bloedeffecten kunnen worden uitgeschakeld, zijn er nog steeds momenten in het spel die niet geschikt zijn voor kinderen en als schokkend kunnen worden ervaren.

Assassin’s Creed Mirage biedt een singleplayer-ervaring en bevat geen multiplayer. Binnen de game is het mogelijk om bepaalde items aan te schaffen met echt geld, zoals nieuwe outfits voor je personage.


Starfield

Starfield is als een betoverende reis door het oneindige weefsel van de kosmische horizon, waarin spelers de rol aannemen van intergalactische ontdekkingsreizigers. Ze worden verstrikt in een magistraal kosmisch epos dat hen meesleurt naar de onbetreden domeinen van het universum.

https://www.youtube.com/watch?v=pYqyVpCV-3c

In de verre toekomst van de 24e eeuw heeft de mensheid zich verspreid over de sterren en de Melkweg gekoloniseerd. Maar de eenheid binnen deze mensheid is ver te zoeken. Verschillende fracties, elk gedreven door hun eigen ambities en politieke agenda's, voeren er hevige strijd om de controle over de kosmische schatten. Te midden van deze turbulente kosmische arena stapt de speler in de rol van een mijnwerker bij het mijnbouwbedrijf Argus Extractors.

Starfield draait om het ontdekken van kosmische geheimen, het ontmoeten van buitenaardse beschavingen en het maken van morele keuzes die het verloop van het verhaal beïnvloeden. Als galactische speurder en schattenzoeker trekt de speler door duizenden unieke werelden, voert gesprekken met intrigerende personages, oogst mineralen en grondstoffen en bestrijdt vijanden met futuristische wapens. Elke planeet, maan en ruimtestation heeft een eigen unieke omgeving, flora en fauna.

 

PEGI 18

Spelers beschikken over een uitgebreid arsenaal aan wapens, gereedschappen en vaardigheden om te overleven in de uitdagende ruimteomgeving.

De gevechten in de game kunnen gewelddadig zijn en bevatten schietpartijen, pijnkreten en explosies waarbij sommige aanvallen resulteren in bloedspatten. De game bevat suggestieve thema’s, grof taalgebruik en het gebruik van drugs.


Pikmin 4

Pikmin 4 is een fleurig avontuur van de legendarische gameontwerper Shigeru Miyamoto, de man achter Mario en The Legend of Zelda. Een game boordevol uitdagende puzzels en een kleurrijke buitenaardse wereld.

https://www.youtube.com/watch?v=RPiT-s4i0rw

Een groep ruimtereizigers komt vast te zitten op een verre planeet, wachtend tot ze worden gered. Het is de taak van de speler om grondstoffen te verzamelen, puzzels op te lossen en de gestrande reizigers te redden met de hulp van kleine plantachtige wezentjes.

Pikmin zijn er in allerlei vormen, maten en kleuren waaronder paarse, witte, glanzende, gevleugelde, rots- en ijs-Pikmin. Spelers moeten de Pikmin's piepkleine vaardigheden alsook een vleugje strategie gebruiken om elke uitdaging te overwinnen. Met de hulp van hun trouwe makker Otsjin, de ruimtehond, kunnen spelers obstakels slopen, zware voorwerpen verplaatsen, verborgen voorwerpen opgraven en de ruimtereiziger en een hele groep Pikmin op zijn rug dragen.

Spelers kunnen maximaal drie soorten Pikmin per dag leiden, dus ze moeten verstandig kiezen. De andere Pikmin wachten veilig in de Ui, die zowel een nest als een ruimteschip is.

 

PEGI 3

Pikmin 4 moedigt spelers aan om creativiteit en strategie te gebruiken om obstakels te overwinnen, doelen te bereiken en samen te werken. Het spel heeft een co-op optie waarmee twee spelers samen spelen.

Spelers leiden Pikmin-wezentjes om een vijand aan te vallen met behulp van bommen of bliksemschichten, om alles op het scherm te bevriezen. Personages kunnen ook worden opgegeten, verpletterd, verdronken en verbrand. Het geweld is echter vrij mild en wordt in een cartoonachtige stijl weergegeven. Als een personage sterft, verschijnt er een kleine schaduw over het lichaam.

Jongere spelers kunnen mogelijk moeite hebben met de complexere gameplay-elementen en uitdagende strategische beslissingen. Spelers moeten hun tijd goed beheren om de taken voor het einde van de dag te voltooien.


Baldur's Gate 3

Baldur’s Gate 3 is een rollenspel van mythische proporties, gemaakt door de Belgische studio Larian Studios, gekend voor hun expertise met diepgaande roleplaying games zoals Divinity: Original Sin II.

BG3In dit digitale Dungeons & Dragons avontuur keren spelers terug naar de Forgotten Realms in een verhaal over broederschap en verraad, opoffering en overleven, en de verleiding van absolute macht. Mysterieuze krachten ontwaken in het speelbare personage nadat die een parasiet geïmplanteerd kreeg. Het is aan de speler om zich tegen de duistere invloeden te verzetten of de corruptie te omarmen en zelf het ultieme kwaad te worden.

De speler kan kiezen uit verschillende klassen en rassen uit de Dungeons & Dragons wereld, maar kan zelf ook bepalen hoe het hoofdpersonage eruit ziet en welke morele keuzes gemaakt worden tijdens het verhaal. In gevechten kan de speler om beurten handelingen kiezen en zijn er ook willekeurige effecten bepaald door het rollen met een dobbelsteen.

BG3Baldur’s Gate 3 is een gigantische game die uitnodigt om meerdere malen gespeeld te worden en garant staat voor honderden uren spelplezier. De moeilijkheidsgraad ligt redelijk hoog en de speler zal daarom elke actie voorzichtig moeten overwegen.

 

PEGI 18

Baldur’s Gate 3 is ontwikkeld voor een volwassen publiek. Grote bloedspatten zijn te zien op de grond als vijanden worden neergeslagen en gedood. Spelers hebben de mogelijkheid om burgers en niet-vijandige personages te doden, waaronder geketende gevangenen in een kerker. In één scène kunnen spelers hersenen verwijderen uit de schedel van een vastgebonden personage.

Het spel bevat verschillende scenes met seksuele activiteiten en de speler kan er zelf voor kiezen om seksuele relaties te hebben met een druïde in beer-vorm. De woorden "fuck", "shit" en verscheidene scheldwoorden zijn te horen in het spel. Ook worden er personages afgebeeld met alcoholische dranken in de hand.

Baldur’s Gate 3 is een strategische, turn-based RPG met een steile leercurve. De spelelementen zijn gebaseerd op de regels van Dungeons & Dragons. Het spel vereist dat spelers voorraden beheren, strategieën plannen, verhaalkeuzes maken en de gevechtsmechanismen begrijpen. Mede daarom is de game enkel geschikt voor volwassenen die houden van een strategische en verhaal gedreven uitdaging.


Diablo IV

De langlopende fantasy-reeks en koning van de dungeoncrawlers is terug. Het verdorven land van Sanctuary is ondergedompeld in een nieuw tijdperk van duisternis. De demonische Lilith, dochter van Mephisto, werd bevrijd uit haar ballingschap en dreigt aan te vallen met haar kwaadaardige invloeden.

https://www.youtube.com/watch?v=XV4zVqb9vWc

Spelers moeten samenwerken met hun medeavonturiers om dit onheil af te wenden en te voorkomen dat Lilith Sanctuary ten onder brengt. Diablo IV speelt zich af in een open wereld met vijf regio’s. Er zijn vijf classes om uit te kiezen, elk met unieke vaardigheden en speelstijlen: Druid, Barbarian, Sorcerer, Rogue en Necromancer.

Spelers verkennen Sanctuary alleen of met vrienden, voltooien missies, bevrijden steden en nemen het op tegen epische eindbazen. Om sterk genoeg te worden, nieuwe vaardigheden te leren en de juiste uitrusting te verkrijgen, moeten spelers talloze kerkers verkennen en massa's bovennatuurlijke wezens verslaan.

 

PEGI 18

Met behulp van verschillende wapens zoals pijl en boog, bijlen, zwaarden en magie doden spelers talloze mensen, monsters en andere bovennatuurlijke wezens. Sommige scènes zijn gewelddadig en bloederig en er zijn enge locaties, begeleid door melancholische muziek en angstaanjagende beelden.

In Diablo 4 kunnen spelers elkaar ontmoeten in een gedeelde wereld om te ruilen, een team te vormen of het uit te vechten in PVP-zones. Dankzij cross-play, cross-progression en lokale coöp kunnen spelers het avontuur altijd en overal voortzetten.

Spelers kunnen in-game valuta gebruiken om items te kopen en deze valuta kunnen met echt geld worden gekocht.


The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

Link gaat op een gevaarlijke zoektocht naar de waarheid achter een catastrofale gebeurtenis, die Hyrule in beroering bracht.

https://www.youtube.com/watch?v=2SNF4M_v7wc

In dit Zelda-avontuur kiest de speler zijn eigen route door de uitgestrekte landschappen van Hyrule en de mysterieuze eilanden, die zweven in de uitgestrekte lucht erboven.

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom is de nieuwste in de lange reeks Zelda-avonturengames en het vervolg op de succesvolle Zelda-game Breath of the Wild. Net als in de andere Zelda-games kruipt de speler in de huid van Link, een dappere krijger die de open wereld van Hyrule verkent om Ganondorf, de hoofdantagonist van de reeks, te verslaan én prinses Zelda te redden.

Zelda TOTKDoor nieuwe speciale vaardigheden zoals Fuse en Autobuild ligt er een sterke nadruk op het craften of maken van voorwerpen, wapens, voertuigen en upgrades. Dit is essentieel om shrines te doorlopen, vijanden te verslaan en de spelwereld te verkennen. Naast het verkennen van Hyrule duikt de speler ook het luchtruim in, vol geheimen.

 

PEGI 12

Link gebruikt en bouwt allerhande wapens en ontgrendelt nieuwe vaardigheden. Spelers gebruiken zwaarden, hamers, bogen en explosieven om vijanden aan te vallen, die meestal verdwijnen. Er is geen bloed te zien in de game. Gevechten zijn soms hectisch met pijnkreten en korte explosies.

Tears of the Kingdom heeft geen mogelijkheid om online te communiceren of in-game aankopen te doen.


Breachers

Breachers is een 5 versus 5 VR multiplayer shooter van Belgische bodem waarin spelers het beste van zichzelf geven terwijl ze klimmen, rapellen, springen en schieten door verbazingwekkend gedetailleerde omgevingen.

https://youtu.be/EcClud1gcd4

Nadat spelers de VR-headset hebben opgezet, maken ze een keuze tussen twee rollen: aanvaller of verdediger. De aanvallende groep moet de verdediging doorbreken, terwijl ze vijanden uitschakelen en diens bommen onschadelijk maken. De verdedigende partij daarentegen zet valstrikken op, blokkeert deuren en plaatst mijnen of sensoren om het de aanvallers knap lastig te maken. Het is een beproefde formule gekend uit AAA-titels zoals Counter-Strike en Rainbow Six Siege, maar dit speltype werd nog niet eerder vertaald naar VR-platformen.

Er komt heel wat strategie bij kijken en spelers zullen in real-time met elkaar moeten overleggen welke tactiek ze toepassen, wie welke wapenuitrusting met zich meeneemt en hoe ze de tegenstanders in het nauw kunnen drijven.

 

PEGI 16

Breachers is een realistische first-person shooter met uit het leven gegrepen locaties. De gameplay draait rond geweld, ook al blijft dit beperkt en ziet de speler nooit bloed. Spelers schieten op andere mensen met levensechte wapens en is daarom enkel beschikbaar voor spelers van 16 jaar en ouder.

Het gebruik van virtual reality headsets wordt op zich ook afgeraden voor kinderen onder de 12 jaar en vraagt enige voorzichtigheid en bewustzijn van de directe omgeving. Breachers heeft 1-op-1 beweging en kan bij sommige gevoelige personen tot bewegingsziekte lijden.

Het voordeel van VR-games is dat spelers bewegen met bewegingsbesturing, wat een stuk intuïtiever aanvoelt dan een controller of toetsenbord en muis. Hierdoor is het ook sneller onder de knie te krijgen voor mensen zonder al te veel game-ervaring.

De interface van Breachers kan zowel in het Nederlands als het in Frans gezet worden, maar staat standaard in het Engels. Het is niet nodig om een verhaal te volgen, dus iedereen kan meteen aan de slag zonder al te veel uitleg.