Pokemon Go

 

Met Pokemon Go verken je de echte wereld en ga je op zoek naar Pokemon in je omgeving. Zoals het populaire liedje luidt, Gotta catch ‘em all!, vang alle Pokemon en vul je Pokedex aan.

 

https://www.youtube.com/watch?v=2sj2iQyBTQs

Pokemon Go maakt gebruik van augmented reality en vereist een internetverbinding voor gps-tracking. Met behulp van je smartphonecamera komen Pokemon in je omgeving tot leven. Terwijl je door je buurt rondloopt, trilt je smartphone als er een Pokemon om de hoek loert. Richt en gooi een PokeBall met de juiste snelheid naar de kleine wezentjes om ze te vangen. Je moet alert blijven, anders ontsnappen ze.

 

Houd je omgeving in de gaten; sommige Pokemon verschijnen alleen in bepaalde omgevingen. Zo zal je water-type Pokemon bijvoorbeeld eerder bij meren en stranden aantreffen. Naarmate je een hoger level bereikt, kan je krachtigere Pokemon vangen om aan je Pokedex toe te voegen. Verzamel PokeBalls en andere items bij PokeStops openbare plaatsen zoals musea en historische monumenten.

 

PEGI 7

Pokemon Go is free-to-play met in-game aankopen. In de in-game winkel van Pokemon Go kan je premium items kopen met Pokecoins. Trainers kunnen tot 50 Pokecoins per dag verdienen of Pokecoins met echt geld kopen via de store.

 

Er is geen ingebouwde chatfunctie, maar het spel moedigt interactie met andere spelers in je omgeving aan. Spelers kunnen andere Pokemon Go-spelers in het echt tegenkomen terwijl ze buiten spelen. Probeer het zelf of loop, als ouder, een rondje mee terwijl je kind speelt en vragen stelt. Als je kind zonder jou naar buiten wilt, vraag dan een paar vrienden om mee te gaan?