Resident Evil 4

Resident Evil 4 (Remake) is een bloedstollende remake van de legendarische survival horror game uit 2005. De klassieker wordt verbeterd met gemoderniseerde graphics en besturing, evenals een vernieuwde verhaallijn, die zelfs de meest fanatieke fans van de originele game zal verrassen.

https://www.youtube.com/watch?v=OHmSjQyj644

Zes jaar na de gebeurtenissen van Resident Evil 2 wordt Raccoon City-overlevende Leon S. Kennedy naar een afgelegen en gruwelijk dorp in Spanje gebracht om de dochter van de Amerikaanse president te redden van een mysterieuze sekte, genaamd Los Iluminados.

De speler heeft een groot arsenaal aan wapens tot zijn beschikking, maar munitie is schaars, dus spelers moeten zeer zorgvuldig aan het werk gaan om heelhuids de game door te komen. Ook moeten complexe puzzels worden opgelost om verder te kunnen in het verhaal.

 

PEGI 18

Resident Evil 4 is niet geschikt voor spelers onder 18 jaar. Net als andere games in deze reeks bevat de game grof taalgebruik en shockerende beelden zoals onthoofdingen en geschreeuw van angst en pijn. De game zit vol geweld, bloed en explosies.

Met behulp van wapens, messen, explosieven en melee-aanvallen moet de speler de sekteleden en geïnfecteerde gedrochten verslaan. De donkere en sinistere sfeer, met veel angstaanjagende beelden, muziek en geluidseffecten, kan voor spelers erg verontrustend zijn.

Resident Evil 4 bevat in-game aankopen voor extra items zoals wapens, kostuums en upgrades.


Little Nightmares II

In Little Nightmares II is het de bedoeling om met het kleine jongetje Mono te ontsnappen uit de donkere wereld waarin hij op één of andere manier verzeild is geraakt. Dit doe je door de duisternis te verkennen, obstakels te omzeilen en puzzels op te lossen. Mono kan de hulp inroepen van Six, het hoofdpersonage uit de eerste game, om hem daarbij te helpen.

https://www.youtube.com/watch?v=AI9zBBTyX-E

Little Nightmares II is een horrorspel dat werd gemaakt door Tarsier Studios en wordt uitgegeven door Bandai Namco.

PEGI 16

Laat je niet bedotten door het ontwapenende uiterlijk van Mono en Six: Little Nightmares II is een game die niet geschikt is voor jongere spelers. De donkere omgevingen roepen een constant gevoel van angst en vijandigheid op en de levels zijn aangekleed met levenloze lichamen en andere angstaanjagende taferelen. Ook het aanzicht van de vijanden is bedoeld om de speler schrik aan te jagen.

Mono kan zowel door vijanden als door valstrikken op een gruwelijke manier aan zijn einde komen. Het personage kan op een realistische manier worden verpletterd, neergeschoten of neergeknuppeld. Bloed en ingewanden komen er niet aan te pas, maar Mono valt wel als een levenloze lappenpop in elkaar, waarna het scherm zwart wordt. Tenzij je fan bent van het bezweren van echte nachtmerries is dit geen spel om met de kindjes op de bank te spelen.