You Suck at Parking

You Suck at Parking is een hectische en hilarische race game van Belgische bodem waarin je met kleurrijke wagentjes tegen de klok racet en ervoor zorgt dat je als eerste je handrem gebruikt om de parkeerplaats in te palmen. Een rijbewijs is niet vereist, maar stressbestendigheid en snelle reflexen zijn een must.

https://www.youtube.com/watch?v=uXyXdo9RLq4

Het concept is bedrieglijk simpel, maar niet noodzakelijkerwijs simpel uit te voeren. Je moet allerlei obstakels zoals windblazers en politiewagens ontwijken en als eerste je aangewezen parkeerplaats bereiken. De uitdaging is echter dat je niet achteruit kan rijden en als je stopt, parkeer je.

You Suck at Parking bevat meer dan 100 wilde, steeds moeilijkere levels waarin je XP-punten verzamelt om gratis items in de Parking Pass vrij te spelen en je auto te pimpen. Breng je wagen binnen in de garage om deze volledig te personaliseren.Je kan het voertuigtype, de lak, de uitlaateffecten en nog veel meer veranderen.

Alle levels zijn toegankelijk via een hub waarin je op je gemak kan rondrijden. Autokanonnen katapulteren je naar nieuwe gebieden en parkeren in verschillende gebouwen geeft toegang tot het hoofdniveau. Elk level heeft vijf tracks die je gedeeltelijk of volledig kan voltooien. Hoe meer harten je verdient, hoe meer levels je kan vrijspelen.

 

PEGI 3

You Suck at Parking is puur en onschuldig speelplezier voor alle leeftijden. De videogame kan moeilijk zijn en soms onmogelijk lijken, maar de geleidelijke verhoging van de moeilijkheidsgraad maakt de game toegankelijk voor zowel jonge spelers als degenen die een echte uitdaging zoeken.

Naast de singleplayer game, kunnen maximaal acht spelers het in de online multiplayer mode tegen elkaar opnemen op verschillende multiplayer maps om de ultieme parkeerder te worden en de wereldranglijst te beklimmen. Met slechts één parkeerplaats en acht spelers die om die plek strijden, kan je heel wat botsingen en explosies verwachten.

You Suck at Parking bevat in-game aankopen in de vorm van Parking Passes waarmee extra items, levels en meer kunnen worden aangekocht.


Gran Turismo 7

Het zevende deel in de langlopende racesimulatorreeks is groter dan ooit. Vanaf het begin kan de speler kiezen uit meer dan 420 realistisch nagemaakte auto’s, waaronder klassiekers en hypermoderne superwagens, elk met een ander weggedrag en de mogelijkheid om ze te tunen tot een pronkstuk van je collectie.

https://www.youtube.com/watch?v=JlbMzBnfnzM

Gran Turismo heeft een verbluffende hoeveelheid speltypen, waaronder Arcade, Rijschool en GT-Campagne. Uiteraard keert het vertrouwde speltype Simulatie terug, waarin spelers in een singleplayer-campagne auto’s kopen en verkopen om te racen en nieuwe auto's alsook uitdagingen te ontgrendelen. Spelers kunnen ook hun rijvaardigheden testen in het speltype Sport. GT7 bevat tevens een online multiplayer-mode, waarin de speler zich kan aansluiten bij een internationale community van coureurs die tuning tips, foto’s en racestrategieën uitwisselen.

 

PEGI 3

Gran Turismo is een simulator, wat betekent dat je tegen andere auto's kan botsen en betrokken kan raken bij auto-ongelukken. Maar deze leiden niet tot verwondingen, de auto's zelf worden niet gedeukt of vernield en het is niet mogelijk mensen te raken.

Het besturen van de auto's is gemakkelijk te leren, maar de latere races vereisen kennis van je voertuig, rijvaardigheid en het toepassen van de lessen die je op de circuits hebt geleerd. Sommige spelers hebben vaardigheden en lessen uit eerdere Gran Turismo-games gebruikt om professionele coureurs te worden.

In deze videogame kunnen spelers virtuele valuta kopen, waarmee auto's en andere voorwerpen aangeschaft worden. Er is een rubriek "Museum", over de geschiedenis van de sport, met verwijzingen naar de oorlog en mensen die alcohol drinken en sigaretten roken.


Grand Theft Auto V

Grand Theft Auto V (GTAV) is een controversieel actiespel waarin je missies tot een goed einde brengt, terwijl je - al cruisend - de open wereld van San Andreas verkent.

https://www.youtube.com/watch?v=hBvMSP7cI-Q

Randactiviteiten zijn: marihuana roken, nietsvermoedende voetgangers van de baan rijden, een lap dance krijgen in de stripclub of politieagenten het hoofd in slaan met een hamer. Het spel is dan ook gericht op volwassenen.

GTA5PEGI 18

GTAV is een heel sfeervol, knap gemaakt en uitermate realistisch spel. Het geweld en de seksscènes voelen dus ook heel realistisch aan. Dit (satirische) spel is er één voor een volwassen publiek.

Nogal wat online reviewers zeggen dat je het spel ook door jongere kinderen kan laten spelen, als je maar goede afspraken maakt. Beloven om de stripclub niet binnen te wandelen, bijvoorbeeld. Of om geen drugs te roken. Speel je echter de story mode, weet dan dat je bepaalde expliciete scènes simpelweg niet kan skippen. Om verder te kunnen in het spel moet je dus wel een prostituee oppikken op straat of iemand martelen door knieschijven te verbrijzelen of tanden te trekken.

Speel je de online versie van het spel, dan krijg je deze verplichte scènes niet te zien. Online is er ook een multiplayer mode.

Op YouTube vind je heel wat officieuze trailers van GTAV die door kinderen werden gemonteerd. Ze tonen een veel bravere versie van het spel.