Super Mario RPG

Mario’s allereerste RPG uit het SNES-tijdperk, is nu beschikbaar in een gloednieuw jasje. Deze keer is Bowser niet de grote slechterik en slaat onze gesnorde loodgieter zelfs de handen in elkaar met zijn aartsvijand. Samen met hem, Princess Peach en twee nieuwe personages gaan onze helden op zoek naar 7 sterren om wensen weer mogelijk te maken. 

Super Mario RPG is een turn-based RPG, wat inhoudt dat de speler om beurten aanvallen mag kiezen uit een menu voor elk van de speelbare personages in het team. Net zoals in Paper Mario: The Origami King is het mogelijk om met een goed getimede druk op de toets extra schade uit te delen of zelf aanvallen van de vijand volledig te blokkeren.

De nieuwe (optionele) breezy modus maakt het spel makkelijker dan het origineel uit 1996 en geeft de speler een ruimer venster om aanvallen correct te timen en maakt vijanden en eindbazen 10% zwakker. Verder is de game, behalve een grafische upgrade, voornamelijk gelijk gebleven aan de originele versie. Na het uitspelen wordt er nog extra content beschikbaar zoals een extra uitdagende (optionele) eindbaas. 

Dankzij deze Remake is Super Mario RPG voor het eerst speelbaar op een Nintendo-console in België, want de SNES-versie kwam nooit uit in Europa, alhoewel spelers wel al aan de slag konden met de game op de Nintendo Classic Mini

PEGI 7

Er is een zeer minimale hoeveelheid geweld aanwezig dat zich beperkt tot het springen op het hoofd van een vijand of het gooien van vuurballen. Dit maakt de game inhoudelijk uitermate geschikt voor spelers van alle leeftijden. 

Super Mario RPG heeft geen gesproken stemmen, maar alle geschreven tekst is volledig gelokaliseerd in het Nederlands en Frans. Als een RPG is de game wel rijk aan verhaal en zijn niet alle puzzels voor de hand liggend, dus de jongste spelers kunnen wellicht hulp gebruiken van hun ouders of een oudere broer of zus om het einde te bereiken.


Starfield

Starfield is als een betoverende reis door het oneindige weefsel van de kosmische horizon, waarin spelers de rol aannemen van intergalactische ontdekkingsreizigers. Ze worden verstrikt in een magistraal kosmisch epos dat hen meesleurt naar de onbetreden domeinen van het universum.

https://www.youtube.com/watch?v=pYqyVpCV-3c

In de verre toekomst van de 24e eeuw heeft de mensheid zich verspreid over de sterren en de Melkweg gekoloniseerd. Maar de eenheid binnen deze mensheid is ver te zoeken. Verschillende fracties, elk gedreven door hun eigen ambities en politieke agenda's, voeren er hevige strijd om de controle over de kosmische schatten. Te midden van deze turbulente kosmische arena stapt de speler in de rol van een mijnwerker bij het mijnbouwbedrijf Argus Extractors.

Starfield draait om het ontdekken van kosmische geheimen, het ontmoeten van buitenaardse beschavingen en het maken van morele keuzes die het verloop van het verhaal beïnvloeden. Als galactische speurder en schattenzoeker trekt de speler door duizenden unieke werelden, voert gesprekken met intrigerende personages, oogst mineralen en grondstoffen en bestrijdt vijanden met futuristische wapens. Elke planeet, maan en ruimtestation heeft een eigen unieke omgeving, flora en fauna.

 

PEGI 18

Spelers beschikken over een uitgebreid arsenaal aan wapens, gereedschappen en vaardigheden om te overleven in de uitdagende ruimteomgeving.

De gevechten in de game kunnen gewelddadig zijn en bevatten schietpartijen, pijnkreten en explosies waarbij sommige aanvallen resulteren in bloedspatten. De game bevat suggestieve thema’s, grof taalgebruik en het gebruik van drugs.


Baldur's Gate 3

Baldur’s Gate 3 is een rollenspel van mythische proporties, gemaakt door de Belgische studio Larian Studios, gekend voor hun expertise met diepgaande roleplaying games zoals Divinity: Original Sin II.

BG3In dit digitale Dungeons & Dragons avontuur keren spelers terug naar de Forgotten Realms in een verhaal over broederschap en verraad, opoffering en overleven, en de verleiding van absolute macht. Mysterieuze krachten ontwaken in het speelbare personage nadat die een parasiet geïmplanteerd kreeg. Het is aan de speler om zich tegen de duistere invloeden te verzetten of de corruptie te omarmen en zelf het ultieme kwaad te worden.

De speler kan kiezen uit verschillende klassen en rassen uit de Dungeons & Dragons wereld, maar kan zelf ook bepalen hoe het hoofdpersonage eruit ziet en welke morele keuzes gemaakt worden tijdens het verhaal. In gevechten kan de speler om beurten handelingen kiezen en zijn er ook willekeurige effecten bepaald door het rollen met een dobbelsteen.

BG3Baldur’s Gate 3 is een gigantische game die uitnodigt om meerdere malen gespeeld te worden en garant staat voor honderden uren spelplezier. De moeilijkheidsgraad ligt redelijk hoog en de speler zal daarom elke actie voorzichtig moeten overwegen.

 

PEGI 18

Baldur’s Gate 3 is ontwikkeld voor een volwassen publiek. Grote bloedspatten zijn te zien op de grond als vijanden worden neergeslagen en gedood. Spelers hebben de mogelijkheid om burgers en niet-vijandige personages te doden, waaronder geketende gevangenen in een kerker. In één scène kunnen spelers hersenen verwijderen uit de schedel van een vastgebonden personage.

Het spel bevat verschillende scenes met seksuele activiteiten en de speler kan er zelf voor kiezen om seksuele relaties te hebben met een druïde in beer-vorm. De woorden "fuck", "shit" en verscheidene scheldwoorden zijn te horen in het spel. Ook worden er personages afgebeeld met alcoholische dranken in de hand.

Baldur’s Gate 3 is een strategische, turn-based RPG met een steile leercurve. De spelelementen zijn gebaseerd op de regels van Dungeons & Dragons. Het spel vereist dat spelers voorraden beheren, strategieën plannen, verhaalkeuzes maken en de gevechtsmechanismen begrijpen. Mede daarom is de game enkel geschikt voor volwassenen die houden van een strategische en verhaal gedreven uitdaging.


Diablo IV

De langlopende fantasy-reeks en koning van de dungeoncrawlers is terug. Het verdorven land van Sanctuary is ondergedompeld in een nieuw tijdperk van duisternis. De demonische Lilith, dochter van Mephisto, werd bevrijd uit haar ballingschap en dreigt aan te vallen met haar kwaadaardige invloeden.

https://www.youtube.com/watch?v=XV4zVqb9vWc

Spelers moeten samenwerken met hun medeavonturiers om dit onheil af te wenden en te voorkomen dat Lilith Sanctuary ten onder brengt. Diablo IV speelt zich af in een open wereld met vijf regio’s. Er zijn vijf classes om uit te kiezen, elk met unieke vaardigheden en speelstijlen: Druid, Barbarian, Sorcerer, Rogue en Necromancer.

Spelers verkennen Sanctuary alleen of met vrienden, voltooien missies, bevrijden steden en nemen het op tegen epische eindbazen. Om sterk genoeg te worden, nieuwe vaardigheden te leren en de juiste uitrusting te verkrijgen, moeten spelers talloze kerkers verkennen en massa's bovennatuurlijke wezens verslaan.

 

PEGI 18

Met behulp van verschillende wapens zoals pijl en boog, bijlen, zwaarden en magie doden spelers talloze mensen, monsters en andere bovennatuurlijke wezens. Sommige scènes zijn gewelddadig en bloederig en er zijn enge locaties, begeleid door melancholische muziek en angstaanjagende beelden.

In Diablo 4 kunnen spelers elkaar ontmoeten in een gedeelde wereld om te ruilen, een team te vormen of het uit te vechten in PVP-zones. Dankzij cross-play, cross-progression en lokale coöp kunnen spelers het avontuur altijd en overal voortzetten.

Spelers kunnen in-game valuta gebruiken om items te kopen en deze valuta kunnen met echt geld worden gekocht.


The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

Link gaat op een gevaarlijke zoektocht naar de waarheid achter een catastrofale gebeurtenis, die Hyrule in beroering bracht.

https://www.youtube.com/watch?v=2SNF4M_v7wc

In dit Zelda-avontuur kiest de speler zijn eigen route door de uitgestrekte landschappen van Hyrule en de mysterieuze eilanden, die zweven in de uitgestrekte lucht erboven.

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom is de nieuwste in de lange reeks Zelda-avonturengames en het vervolg op de succesvolle Zelda-game Breath of the Wild. Net als in de andere Zelda-games kruipt de speler in de huid van Link, een dappere krijger die de open wereld van Hyrule verkent om Ganondorf, de hoofdantagonist van de reeks, te verslaan én prinses Zelda te redden.

Zelda TOTKDoor nieuwe speciale vaardigheden zoals Fuse en Autobuild ligt er een sterke nadruk op het craften of maken van voorwerpen, wapens, voertuigen en upgrades. Dit is essentieel om shrines te doorlopen, vijanden te verslaan en de spelwereld te verkennen. Naast het verkennen van Hyrule duikt de speler ook het luchtruim in, vol geheimen.

 

PEGI 12

Link gebruikt en bouwt allerhande wapens en ontgrendelt nieuwe vaardigheden. Spelers gebruiken zwaarden, hamers, bogen en explosieven om vijanden aan te vallen, die meestal verdwijnen. Er is geen bloed te zien in de game. Gevechten zijn soms hectisch met pijnkreten en korte explosies.

Tears of the Kingdom heeft geen mogelijkheid om online te communiceren of in-game aankopen te doen.


Hogwarts Legacy

Hogwarts Legacy is een meeslepende open wereld actie-RPG waarin je in de huid kruipt van een student. Die heeft de sleutel heeft tot een oud geheim dat de tovenaarswereld dreigt te verzieken.

https://www.youtube.com/watch?v=BtyBjOW8sGY

Kies één van de huizen van Zweinstein, waaronder de bekende Gryffindor en Hufflepuff, bouw relaties op en leer vaardigheden om de heks of tovenaar te worden die jij wilt zijn. De speler creëert zijn/haar eigen personage en verkent als een nieuwe vijfdejaars student de afdelingen en leerlingen kamers van Zweinstein, de Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus.

Je gebruikt magie en leert toverspreuken door quests te voltooien en interactie met de omgeving aan te gaan, puzzels op te lossen in de school en vijanden te verslaan. Tijdens je avonturen verzamel je voorwerpen die je kan upgraden alsook grondstoffen, ontdek je fabeldieren en leer je toverdranken te brouwen.

 

PEGI 12 

Hogwarts Legacy biedt een verscheidenheid aan extra items zoals cosmetische upgrades en nieuwe locaties, die worden vrijgespeeld via in-game aankopen.

De game biedt voldoende begeleiding om de gameplay snel onder de knie te krijgen. Door quests op te lossen, win je een hoop ervaringspunten (XP) en stijg je in level. Je personage kan worden aangepast: huidskleur, haar, ogen, gezichtsvorm, stem, geslacht en vele andere kenmerken kan je zelf instellen.

Er zijn verschillende angstaanjagende monsters zoals trollen, draken en reuzenspinnen. Er is ook af en toe bloed te zien en in sommige scenes sterven personages op een soms gruwelijke manier.


Pokémon Scarlet en Violet

Als Pokémon-trainer staat er je een groots avontuur te wachten in Paldea, een levendig gebied met uitgestrekte open plekken, hoogvlakten, meren, woestenijen en gevaarlijke gebergtes.

https://www.youtube.com/watch?v=dAQBo9BGRdA

De speler kan kiezen uit drie Pokémon Starter, elk met zijn eigen speciale krachten, en uit drie verschillende scenario's: Victory Road, Starfall Street en Path of Legends.

Pokémon Scarlet en Violet zijn open-world games waarin de speler de gigantische regio Paldea verkent om een grote verscheidenheid aan wezens te verzamelen, te trainen en te bestrijden en om de beste Pokémon-trainer van het land te worden. Als Pokémon-trainer probeer je de acht uitdagende Gyms in de regio te verslaan om uiteindelijk voor de Champion Rank te gaan.

 

PEGI 7

Pokémon-duels zijn een belangrijk onderdeel van de gameplay. De kleurrijke wezens vechten het uit in intense gevechten door te bijten, te klauwen, te slaan, te schoppen en een reeks krachtige aanvallen te gebruiken. De gevechten laten geen bloed of gore zien en verslagen Pokémon verdwijnen in een lichtflits.

Net als in eerdere Pokemon-games heeft de speler de basis snel onder de knie, maar de tegenstanders worden steeds moeilijker. De uitdaging ligt er vooral in te beseffen tegen welke wezens je het beste kan vechten, hoe je aanvallen moet pareren alsook de voor- en nadelen van elk wezen goed kennen.

Let op: er zijn twee versies van dit nieuwe Pokémon avontuur, elk met verschillende Pokémon om te vangen. Als spelers hun Pokedex willen aanvullen, moeten ze beide versies van het spel kopen of wezens ruilen met iemand die de andere versie heeft.


Marvel Midnight Suns

 

De duistere kant van het Marvel Universum wordt ontketend. Onbreekbare banden met Marvel's legendarische superhelden en gevaarlijke bovennatuurlijke krijgers worden gesmeed om de demonische Lilith en haar angstaanjagende horde te bestrijden, verenigd met de kwaadaardige legers van Hydra.

 

https://www.youtube.com/watch?v=lkse_VvnEZI&t=6s

Marvel Midnight Suns bevat legendarische stripfiguren uit de Marvel Comics reeksen Midnight Sons, Avengers, X-Men en Runaways: zoals Doctor Strange, Wolverine, Iron Man en Blade. Spelers kunnen hun eigen superheld creëren, genaamd The Hunter, en kiezen uit meer dan veertig verschillende speciale krachten.

 

De missie is om een onwaarschijnlijk team van doorgewinterde superhelden en bovennatuurlijke strijders te verenigen om de wereld te redden van een groeiende apocalyptische dreiging. Met een reeks aan karakters en speciale krachten die je kan upgraden, creëer je een unieke versie van The Hunter en bepaal je de beste strategie om Lilith’s leger terug naar de onderwereld te sturen.

 

PEGI 12

Marvel Midnight Suns bevat veel hectische gevechten met flitsende en spectaculaire visuele effecten, maar bevat weinig tot geen bloed of grafisch geweld. Tijdens bloedstollende gevechten gebruiken personages een verscheidenheid aan wapens en speciale krachten.

 

Om de missies tot een goed einde te brengen moeten spelers allianties smeden met andere personages. De nadruk ligt op het teamwork, de moed en het mededogen van de superhelden om anderen te helpen.

 

Extra downloadbare content, waaronder extra personages, kostuums en verhaalcontent, is beschikbaar via in-game aankopen.


God of War Ragnarök

God of War Ragnarök is ondertussen het negende deel in de actievolle franchise en vormt het rechtstreekse vervolg op God of War uit 2018.

Net zoals zijn voorganger God of War wordt de game opnieuw ontwikkeld door Santa Monica Studio en uitgegeven door Sony Interactive Entertainment.

In God of War Ragnarök volgen spelers opnieuw hoofdpersonage Kratos en zijn zoon Atreus. Zoals de titel reeds laat uitschijnen focust de game zich op Ragnarök, een gebeurtenis uit de Noorse mythologie die verwijst naar de ondergang van de wereld, inclusief de goden. Spelers dienen bondgenoten te verzamelen in de Noorse wereld om zich voor te bereiden op deze onheilspellende eindstrijd.

God of War RagnarokGameplaygewijs blijft de game trouw aan zijn focus op actie, avontuur en het verkennen van de gedetailleerde spelwereld. In de singleplayer campagne ontgrendelen spelers een veelvoud aan wapens en vechtmoves om vijanden op brute wijze een kopje kleiner te maken (vaak letterlijk). Ook worden er materialen verzameld om zo de uitrusting van de personages te verbeteren en steeds sterker te worden. Spelers die niet op zoek zijn naar een uitdaging hoeven zich echter niet te verdiepen in de RPG-elementen en diverse vechtmoves. Een lagere moeilijkheidsgraad kiezen zorgt ervoor dat spelers zich kunnen focussen op het verhaal en zich geen zorgen moeten maken over lastige gevechten.

 

PEGI 18

Terwijl Kratos in de vorige God of War wat braver is geworden, legt God of War Ragnarök opnieuw wat meer de focus op brute actie. Kratos aarzelt niet om met zijn magische bijl in vijanden te hakken en is niet vies van een onthoofding meer of minder. Ook zijn er regelmatig vloekwoorden te horen.

De game biedt een ruime waaier aan toegankelijkheidsopties, zoals het verbeteren van de leesbaarheid van de diverse interfaces en ondertiteling, alsook het wijzigen van de controller lay-out en diverse opties om de game beter speelbaar te maken voor spelers met een visuele beperking. De game ondersteunt Nederlandstalige en Franstalige ondertiteling, alsook een Franstalige voice-over.


Gotham Knights

Gotham Knights is de spirituele opvolger van de Batman Arkham-reeks en speelt zich af in een vervallen Gotham City waar Batman dood is. Het is aan een getrainde bende DC Super Heroes, waaronder Nightwing, Batgirl, Red Hood en Robin om de fictieve stad in deze turbulente tijden te redden.

https://www.youtube.com/watch?v=IhVf_3TeTQE

Court of Owls, een grote criminele organisatie heeft de straten van de stad overgenomen en het is de taak van de speler om de criminelen af te schrikken, de politie in het gareel te houden en de inwoners van de stad hoop te geven. De speler kan in de vijf verschillende gebieden van Gotham patrouilleren, alleen of met een andere speler, en criminele activiteiten verstoren.

Als speler moet je de verdwijning van Batman onderzoeken en je komt daarbij in conflict met Court of Owls en haar legioen van bloeddorstige moordenaars, de Talons. Als een van de vier superhelden, doorkruis je de stad over land en door de lucht op zoek naar criminele bendes en schurken. Elk personage heeft unieke wapens, vaardigheden en krachten om ze te verslaan in epische gevechten. Naarmate je verder komt in de videogame, ontrafel je de geheimen uit de duistere geschiedenis van Gotham.

 

PEGI 16

Hoewel de campagnemodus solo kan gespeeld worden, bevat de game ook een multiplayermodus voor twee spelers, waarbij de tweede speler op elk moment kan invallen. In Heroic Assault kan je het zelfs met vier spelers tegen vijanden opnemen in een arena-modus.

De gameplay is een mix van stealth, razendsnelle gevechten en brutale genadeslagen. De speler gebruikt allerlei soorten wapens, pistolen, machinegeweren en raketwerpers om vijanden uit te schakelen.

Gotham Knights bevat in-game aankopen in de vorm van DLC.

Sommige dialogen in deze game bevatten grof taalgebruik.