TEKKEN 8

TEKKEN 8 is het laatste hoofdstuk in de legendarische vechtgamefranchise en nodigt spelers uit om met de 32 personages aan de slag te gaan.

TEKKEN 8 is een vechtgame met de langstlopende verhaallijn in videogames. Elk nieuw hoofdstuk zet immers het originele verhaal dat in 1994 begonnen werd voort.

Het achtste hoofdstuk vervolgt de saga van de Mishima bloedlijn met wereldschokkende gevechten tussen vader en zoon. Na de overwinning op zijn vader, Heihachi Mishima, zet Kazuya zijn ambitie naar wereldheerschappij voort. Hij zet de krachten van G Corporation in en ontketent een oorlog tegen de rest van de wereld. Jin wordt gedwongen zijn lot onder ogen te zien wanneer hij herenigd wordt met zijn lang verloren moeder en tracht het schrikbewind van zijn vader, Kazuya, te stoppen.

Spelers kunnen in deze laatste release aan de slag met 32 opnieuw ontworpen, unieke personages. Het innovatieve “Heat” gevechtssysteem maakt de aard van de gevechten nog intensiever, terwijl het unieke speelgevoel en de klassieke tactieken van de TEKKEN-serie behouden blijven. Verder zijn alle levels verwoestbaar en kunnen spelers krachtige supermoves gebruiken die de actie letterlijk van het scherm doen spatten.

Het game heeft zowel een singleplayer ervaring als de mogelijkheid om het lokaal of online tegen anderen op te nemen. Er zijn zelfs plannen om de jarenlange traditie van grootse toernooien over de hele wereld verder te zetten.

PEGI 16

TEKKEN 8 is een vechtspel vol geweld en met een verhaallijn die over oorlog en vernieling gaat. Maar het gaat er niet zo bloederig aan toe als in een Mortal Kombat en toont vonken in de plaats van bloedspetters. Zelf wanneer personages andere raken met zwaarden of machinegeweervuur blijft het visueel geweld beperkt tot special effects. Er kan hier en daar gevloekt worden, maar het grof taalgebruik blijft beperkt.

De microtransacties uit de vorige edities zijn in de nieuwe game nergens te bespeuren en de in-game valuta kan enkel verdiend worden door meer te spelen.

Het spel is zowel in gesproken tekst als in ondertitels beschikbaar in het Frans, maar Nederlandstalige spelers zullen het met de Engelse versie moeten stellen.


Mortal Kombat 1

Mortal Kombat 1 (MK1) is het nieuwste hoofdstuk van het populaire en intense vechtspel. Hier kruipt de speler in de huid van meedogenloze vechtersbazen met unieke krachten en special moves die de grenzen van de verbeelding tarten.

https://www.youtube.com/watch?v=UZ6eFEjFfJ0

In deze epische strijd bundelt Liu Kang de krachten met een team van moedige strijders om de sinistere plannen van Shang Tsung te dwarsbomen en de toekomst van Earthrealm te verzekeren. Daarbij moeten ze het stelen van zielen zien te stoppen en de verspreiding van een dodelijk virus voorkomen.

De speler kan een strijder te kiezen uit een gevarieerde cast van kleurrijke personages, elk met een unieke vechtstijl en dodelijke moves. Strijders verslaan hun tegenstanders in een bloedstollend gevecht met snelle - en vaak genadeloze -aanvallen en combo’s. MK1 onderscheidt zich van zijn voorgangers door een gloednieuw vechtsysteem, boeiende spelmodi en nieuwe fatality's.

 

PEGI 18

Mortal Kombat 1 staat bekend om zijn realistische graphics en bloederige gevechten met zeer gewelddadige en gruwelijke scènes. Dit vechtspel is niet geschikt voor kinderen en is bedoeld voor volwassenen met een sterke maag.

De speler gebruikt wapens, magische krachten, brute kracht en zelfs soms een hoed om zijn tegenstander te bestrijden. Dat resulteert meestal in een overvloed aan bloed, gruwel en zeer plastische verminking. Andere verontrustende beelden omvatten mummies met rottende huid en röntgenbeelden van botten en organen die beschadigd raken.

Mortal Kombat 1 bevat verschillende soorten in-game valuta, waarvan je sommige verdient door te spelen, terwijl je andere met echt geld kunt kopen. Deze valuta stellen spelers in staat om skins, uitrusting en andere exclusieve items te kopen.


Clash Royale

In Clash Royale moet je op het juiste moment gevechtskaarten inzetten, de strijd aan gaan in de arena en je tegenstander te slim af zijn in dynamische realtime gevechten. Als speler probeer je een meesterstrateeg te worden en konings- en prinsessentorens van je tegenstanders neer te halen.

https://www.youtube.com/watch?v=Dgh2y5C_Xf0

Clash Royale is een competitief spel waarin je lid kan worden van een clan. Je kan vechten in epische clanoorlogen en deelnemen aan wereldwijde toernooien waarin je het opneemt tegen de beste spelers ter wereld. In een gevecht heb je twee torens die de vijand bombarderen en een hoofdtoren waarop je koning zit. Met gevechtskaarten, of de battledeck, stuur je eenheden de arena in.

Er zijn meer dan honderd unieke kaarten om te verzamelen en te upgraden, waaronder de iconische varkensruiter en de bekende troepen, spreuken en verdedigingswerken uit Clash of Clans. Door gevechten te winnen en nieuwe arena’s te bereiken, voeg je krachtige kaarten aan je verzameling toe.

Clash Royale is een free-to-play tower defense- en realtime multiplayergame, ontwikkeld en uitgebracht door Supercell, de studio achter de razendpopulaire mobiele games Clash of Clans en Brawl Stars.

 

PEGI 7

Het geweld in Clash Royale is mild, met een cartooneske visuele stijl en er is geen bloed te zien.

Het is een free-to-play videogame, wat betekent dat het gratis te downloaden en te spelen is. Het progressiesysteem is tijdrovend, maar door in-game aankopen kan dit proces versneld worden (door upgrades, personages en andere items met echt geld te kopen). Met de aankoop van een Pass Royale ontgrendel je elk seizoen nieuwe items, zoals torenskins, emotes en krachtige magische artefacten. Regel in-app aankopen via de toestel-instellingen.

Spelers nemen het online op tegen andere tegenstanders van over de hele wereld. Er is ook een in-game, ongemodereerde chatfunctie, waarmee spelers direct met elkaar kunnen communiceren. Videogames bouwen de mogelijkheid in om ongewenst online gedrag te rapporteren. Om online gamen voor iedereen aangenaam te houden, is het van belang dat deze tools worden gebruikt. Hier vind je de link (in het Engels) die concreet beschrijft hoe je spelers kan blokkeren en/of rapporteren in Clash Royale.


Super Smash Bros Ultimate

Super Smash Bros Ultimate is het vijfde gevechtspel in de razend populaire reeks van Nintendo, die is begonnen op de Nintendo64 in 1999. Spelers nemen het tegen elkaar op met hun favoriete Nintendo personages zoals Link, Pikachu of Mario.

https://www.youtube.com/watch?v=WLu7e8RZoYc

In recentere versies van de reeks werden nog extra personages uit andere spelreeksen geïntroduceerd waaronder Sonic the Hedgehog, Snake van Metal Gear Solid of Ryu uit de Street Fighter-reeks. Super Smash Bros Ultimate op de Nintendo Switch is de laatste versie in de reeks en is uniek in de zin dat alle personages en levels uit voorgaande versies terugkomen, plus het spel bevat daarenboven ook exclusieve en nieuwe content.

Enkele bijkomende personages in Super Smash Bros Ultimate zijn antagonist King K. Rool uit de Donkey Kong-reeks, Richter uit de Castlevania-reeks en Incineroar uit het Pokemon-universum.

PEGI 12

Deze game heeft in-game aankopen onder de vorm van DLC-packs waarbij allerhande extra’s worden ontgrendeld. Bij de aankoop van DLC-pakketten worden bijkomende gegevens op de spelconsole opgeslagen en dit vereist extra opslagruimte.

Sommige personages komen uit gamereeksen met een PEGI 16 of PEGI 18 rating waaronder de spelreeksen Metal Gear, Castlevania of Bayonetta.

Dit spel is compatibel met Nintendo amiibo-figuurtjes. Dit is het Skylanders-achtig toys-to-life concept waarbij spelers hun favoriete amiibo-figuren kunnen scannen op een amiibo-accessoire en hiermee nieuwe personages, spelmodi en andere extra’s in het spel ontgrendelen.