Door een Nintendo-account te koppelen aan de mobiele app ‘Ouderlijk toezicht voor Nintendo Switch’ kan je het gebruik van de Nintendo Switch door kinderen bekijken en beheren via je smartphone of tablet.

Indien je bezorgd bent over de hoeveelheid tijd die kinderen besteden aan gamen en de geschiktheid van de games die ze spelen, biedt de ‘Ouderlijk Toezicht App’ van Nintendo voor Android en iOS een oplossing. Met behulp van deze app kan je niet alleen die zorgen wegnemen, maar ook grenzen stellen aan de online activiteiten van kinderen op de spelconsole.

 

 • Hou de speelduur in de gaten

Je kan instellen hoe lang of tot hoe laat een kind de Nintendo Switch-console per dag mag gebruiken. Wanneer de tijdslimiet is bereikt, verschijnt er een alarmmelding op het scherm. Blijft het kind dan toch verder spelen, dan geeft de app aan hoeveel tijd het kind over de toegestane limiet is gegaan en kan jij zelf, vanop afstand via de app, de console in slaapmodus zetten.

 

Je kan de speelduur dag per dag instellen, zodat kinderen in het weekend wat langer kunnen genieten van hun spelconsole.

 • Bepaal welke games ze mogen spelen

Bij het instellen van ouderlijk toezicht kan je kiezen uit vooraf ingestelde PEGI-leeftijdscategorieën voor een snellere instelling. Stel de leeftijd in en vanaf dan kan elk kind alleen de games spelen die voor zijn of haar leeftijd geschikt zijn. Als je zelf even aan de slag wilt met de Nintendo Switch, kan deze instelling tijdelijk opgeheven worden door het ingeven van een pincode. 

 

Je kan er ook voor kiezen om bepaalde games manueel goed te keuren zodat ze niet hoeven te voldoen aan classificatie van de software zelf. 

 

Dankzij de app kan je ook zien welke games een kind het vaakst speelt en welke games recent werden gedownload, dankzij de dagelijkse speeltijden en een maandelijks overzicht. Dit kan bijvoorbeeld nuttig zijn om samen met het kind favoriete games te bespreken.

 • Online functies aanpassen

Sommige games hebben verschillende sociale en online functies die je misschien wil beperken. Hiermee kan voorkomen worden dat een kind in-game tekst of afbeeldingen deelt op sociale media of dat ze online aankopen kunnen doen in de Nintendo eShop.

 

 • Hoe downloaden?
 1. De eerste stap is een Nintendo-account aan te maken. Dit moet je doen voor je de applicatie linkt aan de Nintendo Switch en zo snel mogelijk na de aankoop van de console. Hierbij de link naar de Nintendo website om een Nintendo-account aan te maken.
 2. Zoek in de iOS of Android App Store naar ‘Ouderlijk toezicht voor Nintendo Switch‘ en download/installeer de app.
 3. Open de app ‘Ouderlijk toezicht voor Nintendo Switch’ op je mobiele apparaat en volg de stappen. De webbrowser zal openen, waarop je kan inloggen op een bestaande (18+) Nintendo account.
 4. Er verschijnt een registratiecode op het scherm van je mobiele apparaat, die kan gebruikt worden om het Nintendo Switch-systeem te koppelen aan je mobiele apparaat .
 5. Op het Nintendo Switch-systeem: Kies Systeeminstellingen vanuit het HOME-menu, scroll naar beneden en kies ouderlijk toezicht. Kies dan instellen met smartapparaat en voer de registratiecode in. Hierna zal de Nintendo Switch gekoppeld zijn aan jouw mobiele apparaat.
 6. Zodra het koppelen is gelukt, kan je de app ‘Ouderlijk toezicht voor Nintendo Switch’ gebruiken worden om ouderlijk toezicht in te stellen. Een internetverbinding is nodig op beide apparaten om correct te synchroniseren.
 7. Om meerdere Nintendo Switch-systemen aan de app te koppelen, kan er rechtsboven op het pluspictogram geklikt worden. Maximaal drie Nintendo Switch-systemen kunnen geregistreerd worden in de app.

Via deze link vind je meer informatie over de app.