Met de PlayStation App kan je voor elk familielid op een eenvoudige manier een veilige en aangename game-ervaring creëren die geschikt is voor elke leeftijd.

 

Indien je bezorgd bent over de hoeveelheid tijd die kinderen besteden aan gamen en de geschiktheid van de games die ze spelen, biedt de PlayStation App voor Android en iOS een oplossing. Ga naar Instellingen > Familiebeheer om ouderlijk toezicht, speeltijdlimieten, privacy-instellingen voor kids en nog veel meer in te stellen.

 

·     Bepaal welke games gespeeld worden

 

Bij het instellen van ouderlijk toezicht kan je kiezen om voor elke kinderaccount leeftijdsrestricties in te stellen, waardoor elk kind alleen de videogames kan spelen die voor zijn of haar leeftijd geschikt zijn. Op PS5 bestaat de mogelijkheid om uitzonderingsverzoeken van kinderen te accepteren of te weigeren om leeftijdsbeperkingen voor specifieke games op te heffen, als dat gewenst is.

 

·     De speelduur in de gaten houden

 

Je kan bepalen hoe lang kinderen per dag spelen. Gebruik de instellingen voor speeltijd om de speelduur van het kind per dag aan te passen of bijvoorbeeld extra tijd toe te kennen in de weekends.

 

·     Veilige online omgeving creëren

 

Sommige videogames hebben verschillende sociale en online functies die je misschien wil beperken. Kies of je kind met andere spelers mag chatten, berichten uitwisselen en content delen via PlayStation Network.

 

De toegang voor kinderen tot de PS4- en PS5-webbrowsers kan beperkt worden. Schakel de toegang tot de webbrowser uit en beperk de mogelijkheden om ongeschikte websites en sociale media te bekijken.

 

·     Een bestedingslimiet instellen voor digitale aankopen

 

Aankopen via het account van het kind, worden in rekening gebracht op de portemonnee van de familiebeheerder. Bepaal hoeveel kids kunnen uitgeven door een maandelijkse limiet in te stellen.

 

·     Hoe downloaden en instellen?

 

1.    De eerste stap is een PlayStation-account aanmaken. Dat kan online of op de PS4 of PS5 zelf.

2.    Zoek in de iOS of Android App Store naar ‘PlayStation App’ en download/installeer de app.

3.    Open de PlayStation app op je mobiele apparaat en volg de stappen. De webbrowser zal openen, waarop je kan inloggen op een bestaande (18+) PlayStation account.

4.    Volg de stappen om de PlayStation console te koppelen aan je mobiele apparaat.

5.    Meld je aan bij Accountbeheer > Familiebeheer.

6.    Selecteer het account van het kind dat je wilt instellen en selecteer Bewerken om de functies aan te passen.

 

Via deze link vind je meer informatie over de app.