Indien je bezorgd bent over de hoeveelheid tijd die kinderen besteden aan gamen en de geschiktheid van de games die ze spelen, biedt de Xbox Family settings-app voor Android en iOS een betrouwbare oplossing. 

Een gezinsaccount kan ingesteld worden bij Instellingen > Gezinsbeheer. Hier kan je ouderlijk toezicht, speeltijdlimieten, privacy-instellingen voor het kind en nog veel meer instellen.

 

Met de Xbox Family Settings-app kan je instellingen toepassen voor game-activiteiten op Xbox Series X|S en Xbox One. De content- en schermtijdlimieten kunnen ook ingesteld worden voor Windows-pc’s. Hiervoor dient de kinderaccount aangemeld te zijn bij de Microsoft-account met een Xbox-profiel, dat deel uitmaakt van je gezinsgroep.

 

  • De speelduur in de gaten houden

 

Onder ouderlijk toezicht kan je kiezen om de schermtijd in te stellen en de content beperkingen bij te werken.

 

Met schermtijdschema’s kan elke dag van de week aangepast worden met verschillende tijdsvakken voor elk kind. De gameplay van kinderen kan je pauzeren door hun schermtijd tijdelijk te blokkeren. Wanneer de gameplay gepauzeerd wordt, wordt het bericht ‘schermtijd is op’ weergegeven.

 

  • Een bestedingslimiet instellen voor digitale aankopen

 

Je kan op elk moment het saldo van het kind bekijken en je kan beslissen om extra geld op de account te storten. Door de optie “Vragen om te kopen” te activeren, ontvang je een in-app melding wanneer het kind vraagt om een game of app te kopen of indien het in-game aankopen doet waarvoor het geen geld heeft. De recente uitgavengeschiedenis van het kind wordt op een overzichtelijke manier vertoond. Zo kan je zien hoeveel ze hebben uitgegeven aan games en in-game-aankopen.

 

  • Veilige online omgeving creërenKies of het kind met andere spelers mag chatten, berichten uitwisselen en content delen. Met ‘Een ouder vragen’ kies je of het kind een vriend mag toevoegen of verwijderen.

 

  • Hoe downloaden en instellen?

 

1.    De eerste stap is een Xbox-account aanmaken.

2.   Zoek in de iOS of Android App Store naar ‘Xbox Family settings-app’ en download/installeer de app.

3.    Open de Xbox Family settings-app op je mobiele apparaat en volg de stappen. De webbrowser zal openen, waarop je kan inloggen op een bestaande (18+) Xbox account.

4.    Volg de stappen om de Xbox console te koppelen aan je mobiele apparaat.

5.   Selecteer het groene pictogram Accounts in de rechterbovenhoek van het scherm Gezin en selecteer vervolgens Kind toevoegen.

6.    Voer het e-mailadres in van het lid dat je wilt toevoegen en selecteer vervolgens Uitnodiging verzenden.

 

Via deze link vind je meer informatie over de app.