Borderlands 3

Borderlands 3 een post-apocalyptische first-person shooter ontwikkeld door Gearbox Software en uitgebracht door 2K Games. De Borderlands-reeks is gekend voor zijn kenmerkende cell-shaded grafische stijl, over-de-top chaos en donkere humor. Borderlands 3 zet deze traditie voort en verrast met heel wat nieuwe content.

https://youtu.be/PFhARJ9z3fU?si=-e0d_K92huYk0VWw

 

Als lid van Vault Hunters-team is je missie het neutraliseren van de cult-leidende tweeling, Troy en Tyreen Calypso, door het benutten van de kracht van de buitenaardse Vaults verspreid over de melkweg. Net als in de voorgangers is ieder personage van het team voorzien van uitgebreide en unieke skills.

PEGI 18

Spelers gebruiken pistolen, machinegeweren, granaatwerpers, jachtgeweren en explosieven om vijanden te vermoorden in intense schietpartijen. Gevechten worden geïntensifieerd door realistische geweerschoten, kreten van pijn en intense explosies.

Borderlands 3 bevat een flinke dosis geweld en gruwelijke beelden zoals afgehakte hoofden op spijkers, een menselijk lijk op een spitsvuur en een verjaardagstaart die met afgehakte vingers is versierd. Dialogen kunnen seksuele toespelingen bevatten en sommige personages worden op een seksuele manier gepresenteerd.

De online multiplayer kan jongere gamers mogelijk blootstellen aan beledigend gedrag of grof taalgebruik via messaging of voice chat.


Red Dead Redemption 2

Nogal wat gamers zaten er al een tijdje op te wachten, op Red Dead Redemption 2 (RDR2). In deze filmische westerngame kruip je in de huid van Arthur Morgan: een outlaw die samen met zijn bende probeert te overleven in het Wilde Westen van 1899.

https://www.youtube.com/watch?v=gmA6MrX81z4

 

Geen vervolg, maar een prequel: het verhaal speelt zich 12 jaar voor het eerste spel af. Je hoeft dus niet vertrouwd te zijn met Red Dead Redemption om dit spel te kunnen spelen.

Het spel is van Rockstar Games, de ontwikkelaar achter Grand Theft Auto. Beide spellen vertonen ruwweg gelijkenissen. Ook in Red Dead Redemption 2 verken je een open wereld.

PEGI 18

Dit is een spel voor volwassenen met veel geweld en grof taalgebruik.