Call of Duty: Modern Warfare 3

Met de release van Call of Duty: Modern Warfare 3 brengt Activision een vervolg op de veelgeprezen first-person shooter franchise.

https://youtu.be/DZNSOEVJtok?si=dHH4AJsMKEZialCR

Call of Duty: Modern Warfare III (2023) is een first-person shooter en oorlogsspel. Het is de twintigste game in de Call of Duty-serie en het derde deel in de vernieuwde Modern Warfare-subreeks, welke de originele games aankleedt in een modern jasje. Het is een direct vervolg op Modern Warfare II uit 2022.

In eerste instantie was het de bedoeling dat Modern Warfare 3 een uitbreiding zou worden van Modern Warfare II, met toevoeging van singleplayercampagne en nieuwe inhoud voor de multiplayer. Activision gooide het echter over een andere boeg vormde de uitbreiding om tot een volwaardige Call of Duty-titel.

Het verhaal volgt de speciale operatie-eenheid Task Force 141 bij het opsporen van Vladimir Makarov, een Russische ultranationalist en terrorist die van plan is een Derde Wereldoorlog te beginnen.

Bovenop de spannende verhaallijn, biedt Call of Duty: Modern Warfare 3 een uitgebreide multiplayer-modus. Hier kunnen spelers het in diverse spelmodi opnemen tegen mensen van over de hele wereld. De game heeft ook een uitgebreid progressiesysteem, waarbij spelers nieuwe wapens, uitrusting en vaardigheden kunnen bekomen. De game develoment studio Treyarch kreeg de opdracht om een Zombie-modus te ontwikkelen voor de nieuwe titel, een primeur binnen de Modern Warfare-subreeks.

 

PEGI 18

Vanwege het intense geweld en realistische oorlogssetting is Call of Duty: Modern Warfare 3 niet geschikt voor een jonger publiek. In gevechtssituaties worden diverse realistische militaire wapens en explosieven ingezet, wat leidt tot een rauwe weergave van geweld en bloederige scènes. Spelers worden geconfronteerd met uitdagende en levensbedreigende scenario's die hen dwingen tot het nemen van morele beslissingen.

De game biedt de mogelijkheid om bepaalde in-game items aan te schaffen met echt geld, zoals cosmetische items. Reeds aangekochte items uit Modern Warfare II blijven wel behouden.

De verhaalmodus kenmerkt zich door grof taalgebruik, en in de multiplayer-modi kunnen spelers ongecensureerd met elkaar communiceren via berichten of voicechat, wat de mogelijkheid van beledigende opmerkingen van medespelers met zich meebrengt. Hier zijn wel enkele tips om ongewenst gedrag te bestrijden.


Assassin’s Creed: Mirage

Assassin’s Creed: Mirage keert terug naar de roots van de geliefde franchise, waarbij de nadruk ligt op het stealth-element. In plaats van brute kracht te gebruiken, moeten spelers proberen om onopgemerkt missies te voltooien. De enorme open wereld wordt ingeruild voor een meer gestroomlijnd, lineair verhaal.

https://youtu.be/IRNOoOYVn80?si=i86NlvGN3k2Wv0u1

Het spel speelt zich af in het Bagdad van de islamitische gouden eeuw, waar we het verhaal volgen van de protagonist Basim Ibn Ishaq, die zich opwerkt van straatdief tot een volwaardig lid van het Broederschap der Assassins. Tijdens het verhaal komen spelers in aanraking met historische figuren zoals Muhammad ibn Tahir en de gebroeders Banoe Moesa.

Assassin’s Creed: Mirage is ontwikkeld en uitgebracht door Ubisoft en is de dertiende grote titel uit de veelgeprezen franchise.

 

PEGI 18

Ondanks de educatieve waarde van het spel is Assassin’s Creed Mirage niet geschikt voor een jong publiek, gezien een aanzienlijk deel van het spel nog steeds draait om gewelddadige handelingen. Gedurende de tweeënveertig missies zal de speler met behulp van een uitgebreid wapenarsenaal meerdere digitale personages om het leven brengen. In deze moordmissies heeft de speler de vrijheid om op verschillende manieren het leven van het slachtoffer te beëindigen. Dit kan variëren van een directe confrontatie waarbij het iconische polsmes (hidden blade), werpmessen en zwaarden worden ingezet, tot het gebruik van omgevingselementen.

Tijdens deze missies kunnen onschuldige omstanders, al dan niet opzettelijk, gewond raken. Hoewel bloedeffecten kunnen worden uitgeschakeld, zijn er nog steeds momenten in het spel die niet geschikt zijn voor kinderen en als schokkend kunnen worden ervaren.

Assassin’s Creed Mirage biedt een singleplayer-ervaring en bevat geen multiplayer. Binnen de game is het mogelijk om bepaalde items aan te schaffen met echt geld, zoals nieuwe outfits voor je personage.


Mortal Kombat 1

Mortal Kombat 1 (MK1) is het nieuwste hoofdstuk van het populaire en intense vechtspel. Hier kruipt de speler in de huid van meedogenloze vechtersbazen met unieke krachten en special moves die de grenzen van de verbeelding tarten.

https://www.youtube.com/watch?v=UZ6eFEjFfJ0

In deze epische strijd bundelt Liu Kang de krachten met een team van moedige strijders om de sinistere plannen van Shang Tsung te dwarsbomen en de toekomst van Earthrealm te verzekeren. Daarbij moeten ze het stelen van zielen zien te stoppen en de verspreiding van een dodelijk virus voorkomen.

De speler kan een strijder te kiezen uit een gevarieerde cast van kleurrijke personages, elk met een unieke vechtstijl en dodelijke moves. Strijders verslaan hun tegenstanders in een bloedstollend gevecht met snelle - en vaak genadeloze -aanvallen en combo’s. MK1 onderscheidt zich van zijn voorgangers door een gloednieuw vechtsysteem, boeiende spelmodi en nieuwe fatality's.

 

PEGI 18

Mortal Kombat 1 staat bekend om zijn realistische graphics en bloederige gevechten met zeer gewelddadige en gruwelijke scènes. Dit vechtspel is niet geschikt voor kinderen en is bedoeld voor volwassenen met een sterke maag.

De speler gebruikt wapens, magische krachten, brute kracht en zelfs soms een hoed om zijn tegenstander te bestrijden. Dat resulteert meestal in een overvloed aan bloed, gruwel en zeer plastische verminking. Andere verontrustende beelden omvatten mummies met rottende huid en röntgenbeelden van botten en organen die beschadigd raken.

Mortal Kombat 1 bevat verschillende soorten in-game valuta, waarvan je sommige verdient door te spelen, terwijl je andere met echt geld kunt kopen. Deze valuta stellen spelers in staat om skins, uitrusting en andere exclusieve items te kopen.


Starfield

Starfield is als een betoverende reis door het oneindige weefsel van de kosmische horizon, waarin spelers de rol aannemen van intergalactische ontdekkingsreizigers. Ze worden verstrikt in een magistraal kosmisch epos dat hen meesleurt naar de onbetreden domeinen van het universum.

https://www.youtube.com/watch?v=pYqyVpCV-3c

In de verre toekomst van de 24e eeuw heeft de mensheid zich verspreid over de sterren en de Melkweg gekoloniseerd. Maar de eenheid binnen deze mensheid is ver te zoeken. Verschillende fracties, elk gedreven door hun eigen ambities en politieke agenda's, voeren er hevige strijd om de controle over de kosmische schatten. Te midden van deze turbulente kosmische arena stapt de speler in de rol van een mijnwerker bij het mijnbouwbedrijf Argus Extractors.

Starfield draait om het ontdekken van kosmische geheimen, het ontmoeten van buitenaardse beschavingen en het maken van morele keuzes die het verloop van het verhaal beïnvloeden. Als galactische speurder en schattenzoeker trekt de speler door duizenden unieke werelden, voert gesprekken met intrigerende personages, oogst mineralen en grondstoffen en bestrijdt vijanden met futuristische wapens. Elke planeet, maan en ruimtestation heeft een eigen unieke omgeving, flora en fauna.

 

PEGI 18

Spelers beschikken over een uitgebreid arsenaal aan wapens, gereedschappen en vaardigheden om te overleven in de uitdagende ruimteomgeving.

De gevechten in de game kunnen gewelddadig zijn en bevatten schietpartijen, pijnkreten en explosies waarbij sommige aanvallen resulteren in bloedspatten. De game bevat suggestieve thema’s, grof taalgebruik en het gebruik van drugs.


Baldur's Gate 3

Baldur’s Gate 3 is een rollenspel van mythische proporties, gemaakt door de Belgische studio Larian Studios, gekend voor hun expertise met diepgaande roleplaying games zoals Divinity: Original Sin II.

BG3In dit digitale Dungeons & Dragons avontuur keren spelers terug naar de Forgotten Realms in een verhaal over broederschap en verraad, opoffering en overleven, en de verleiding van absolute macht. Mysterieuze krachten ontwaken in het speelbare personage nadat die een parasiet geïmplanteerd kreeg. Het is aan de speler om zich tegen de duistere invloeden te verzetten of de corruptie te omarmen en zelf het ultieme kwaad te worden.

De speler kan kiezen uit verschillende klassen en rassen uit de Dungeons & Dragons wereld, maar kan zelf ook bepalen hoe het hoofdpersonage eruit ziet en welke morele keuzes gemaakt worden tijdens het verhaal. In gevechten kan de speler om beurten handelingen kiezen en zijn er ook willekeurige effecten bepaald door het rollen met een dobbelsteen.

BG3Baldur’s Gate 3 is een gigantische game die uitnodigt om meerdere malen gespeeld te worden en garant staat voor honderden uren spelplezier. De moeilijkheidsgraad ligt redelijk hoog en de speler zal daarom elke actie voorzichtig moeten overwegen.

 

PEGI 18

Baldur’s Gate 3 is ontwikkeld voor een volwassen publiek. Grote bloedspatten zijn te zien op de grond als vijanden worden neergeslagen en gedood. Spelers hebben de mogelijkheid om burgers en niet-vijandige personages te doden, waaronder geketende gevangenen in een kerker. In één scène kunnen spelers hersenen verwijderen uit de schedel van een vastgebonden personage.

Het spel bevat verschillende scenes met seksuele activiteiten en de speler kan er zelf voor kiezen om seksuele relaties te hebben met een druïde in beer-vorm. De woorden "fuck", "shit" en verscheidene scheldwoorden zijn te horen in het spel. Ook worden er personages afgebeeld met alcoholische dranken in de hand.

Baldur’s Gate 3 is een strategische, turn-based RPG met een steile leercurve. De spelelementen zijn gebaseerd op de regels van Dungeons & Dragons. Het spel vereist dat spelers voorraden beheren, strategieën plannen, verhaalkeuzes maken en de gevechtsmechanismen begrijpen. Mede daarom is de game enkel geschikt voor volwassenen die houden van een strategische en verhaal gedreven uitdaging.


Resident Evil 4

Resident Evil 4 (Remake) is een bloedstollende remake van de legendarische survival horror game uit 2005. De klassieker wordt verbeterd met gemoderniseerde graphics en besturing, evenals een vernieuwde verhaallijn, die zelfs de meest fanatieke fans van de originele game zal verrassen.

https://www.youtube.com/watch?v=OHmSjQyj644

Zes jaar na de gebeurtenissen van Resident Evil 2 wordt Raccoon City-overlevende Leon S. Kennedy naar een afgelegen en gruwelijk dorp in Spanje gebracht om de dochter van de Amerikaanse president te redden van een mysterieuze sekte, genaamd Los Iluminados.

De speler heeft een groot arsenaal aan wapens tot zijn beschikking, maar munitie is schaars, dus spelers moeten zeer zorgvuldig aan het werk gaan om heelhuids de game door te komen. Ook moeten complexe puzzels worden opgelost om verder te kunnen in het verhaal.

 

PEGI 18

Resident Evil 4 is niet geschikt voor spelers onder 18 jaar. Net als andere games in deze reeks bevat de game grof taalgebruik en shockerende beelden zoals onthoofdingen en geschreeuw van angst en pijn. De game zit vol geweld, bloed en explosies.

Met behulp van wapens, messen, explosieven en melee-aanvallen moet de speler de sekteleden en geïnfecteerde gedrochten verslaan. De donkere en sinistere sfeer, met veel angstaanjagende beelden, muziek en geluidseffecten, kan voor spelers erg verontrustend zijn.

Resident Evil 4 bevat in-game aankopen voor extra items zoals wapens, kostuums en upgrades.


Hogwarts Legacy

Hogwarts Legacy is een meeslepende open wereld actie-RPG waarin je in de huid kruipt van een student. Die heeft de sleutel heeft tot een oud geheim dat de tovenaarswereld dreigt te verzieken.

https://www.youtube.com/watch?v=BtyBjOW8sGY

Kies één van de huizen van Zweinstein, waaronder de bekende Gryffindor en Hufflepuff, bouw relaties op en leer vaardigheden om de heks of tovenaar te worden die jij wilt zijn. De speler creëert zijn/haar eigen personage en verkent als een nieuwe vijfdejaars student de afdelingen en leerlingen kamers van Zweinstein, de Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus.

Je gebruikt magie en leert toverspreuken door quests te voltooien en interactie met de omgeving aan te gaan, puzzels op te lossen in de school en vijanden te verslaan. Tijdens je avonturen verzamel je voorwerpen die je kan upgraden alsook grondstoffen, ontdek je fabeldieren en leer je toverdranken te brouwen.

 

PEGI 12 

Hogwarts Legacy biedt een verscheidenheid aan extra items zoals cosmetische upgrades en nieuwe locaties, die worden vrijgespeeld via in-game aankopen.

De game biedt voldoende begeleiding om de gameplay snel onder de knie te krijgen. Door quests op te lossen, win je een hoop ervaringspunten (XP) en stijg je in level. Je personage kan worden aangepast: huidskleur, haar, ogen, gezichtsvorm, stem, geslacht en vele andere kenmerken kan je zelf instellen.

Er zijn verschillende angstaanjagende monsters zoals trollen, draken en reuzenspinnen. Er is ook af en toe bloed te zien en in sommige scenes sterven personages op een soms gruwelijke manier.


High On Life

High On Life spreekt tot de verbeelding met zijn cartooneske en knotsgekke stijl, maar achter die vreugdevolle laag verschuilt zich een game die niet geschikt is voor minderjarigen.

https://youtu.be/nCk1__TYksU

High On Life is ontwikkeld door Squanch Games, de studio van Justin Roiland. Die naam ken je wellicht als de maker van de populaire - en nogal platvloerse - televisiereeks Rick and Morty. De videogame deelt dezelfde stijl en stemmen. Aangezien de game een onderdeel vormt van het Game Pass-abonnement, kunnen abonnees de game zonder meerkost spelen.

Spelers beleven High On Life door de ogen van de naamloze protagonist wiens leven overhoop wordt gegooid, wanneer aliens plots de wereld overnemen. Gewapend met je pratende pistool Kenny ga je de strijd aan met een intergalactisch drugskartel, dat mensen wil consumeren als drugs.

Gaandeweg ontgrendel je meer vaardigheden en opent deze buitenaardse wereld steeds meer paden zodat je kan terugkeren naar vorige gebieden om zo verschillende geheimen te ontdekken. Het verkennen van de wereld en praten met de kleurrijke figuren is een even belangrijk onderdeel van de spelervaring als de vuurgevechten met je pratende wapens.

 

PEGI 18

De singleplayergame (er is geen multiplayer) heb je in een 9-tal uur achter de kiezen, wanneer je enkel de verhaallijn volgt.

In deze first-person shooter knal je met een diversiteit aan wapens aan de lopende band aliens af, om zo je avontuur verder te zetten. Vijanden en hun ledematen spatten vaak uiteen en bij een mesaanval prikt je pratende mes (Knifey) maar al te graag de ogen uit een vijand, terwijl hij een schunnige opmerking maakt.

Dat soort opmerkingen komt wel vaker voor, want bij heel wat dialogen in de game wordt er serieus gevloekt zonder enige vorm van censuur. Spelers kunnen in de instellingen wel aangeven dat ze niet álle dialogen willen horen, maar nooit blijf je gespaard van grove of seksueel getinte dialogen.

Drugs vormen een centraal thema en in veel scènes zie je dan ook personages verschillende soorten narcotica roken en snuiven, al kan je als speler zelf geen drugs nuttigen. Aan alcohol is er eveneens geen gebrek in High On Life, maar de protagonist drinkt zelf geen alcohol. In de woonkamer van de protagonist speelt ook steeds de tv, waar echte films op worden afgespeeld. Veel van deze films bevatten diverse naaktscenes.


Marvel Midnight Suns

 

De duistere kant van het Marvel Universum wordt ontketend. Onbreekbare banden met Marvel's legendarische superhelden en gevaarlijke bovennatuurlijke krijgers worden gesmeed om de demonische Lilith en haar angstaanjagende horde te bestrijden, verenigd met de kwaadaardige legers van Hydra.

 

https://www.youtube.com/watch?v=lkse_VvnEZI&t=6s

Marvel Midnight Suns bevat legendarische stripfiguren uit de Marvel Comics reeksen Midnight Sons, Avengers, X-Men en Runaways: zoals Doctor Strange, Wolverine, Iron Man en Blade. Spelers kunnen hun eigen superheld creëren, genaamd The Hunter, en kiezen uit meer dan veertig verschillende speciale krachten.

 

De missie is om een onwaarschijnlijk team van doorgewinterde superhelden en bovennatuurlijke strijders te verenigen om de wereld te redden van een groeiende apocalyptische dreiging. Met een reeks aan karakters en speciale krachten die je kan upgraden, creëer je een unieke versie van The Hunter en bepaal je de beste strategie om Lilith’s leger terug naar de onderwereld te sturen.

 

PEGI 12

Marvel Midnight Suns bevat veel hectische gevechten met flitsende en spectaculaire visuele effecten, maar bevat weinig tot geen bloed of grafisch geweld. Tijdens bloedstollende gevechten gebruiken personages een verscheidenheid aan wapens en speciale krachten.

 

Om de missies tot een goed einde te brengen moeten spelers allianties smeden met andere personages. De nadruk ligt op het teamwork, de moed en het mededogen van de superhelden om anderen te helpen.

 

Extra downloadbare content, waaronder extra personages, kostuums en verhaalcontent, is beschikbaar via in-game aankopen.


The Callisto Protocol

In The Callisto Protocol beland je als gevangene op een interplanetaire strafkolonie waar er plotseling vreselijke dingen gebeuren. De gevangenis op Callisto, een maan van Jupiter, wordt aangevallen door een buitenaardse dreiging, die gevangenen en bewakers muteert in bloeddorstige monsters.

https://www.youtube.com/watch?v=IT7swHyN8FQ

Het hoofdpersonage Jacob raakt gestrand op een futuristisch ruimtestation waar hij zich al gauw een weg moet banen door hordes groteske, gemuteerde wezens, die hem naar het leven staan. Jacob raakt bevriend met andere gevangenen in zijn poging de maan te verlaten en hij ontrafelt langzaam de geheimen van de oorsprong van de monsters en wat er precies in de gevangenis gebeurt.

Spelers brengen een groot deel van het spel door in de donkere ondergrondse gangen en faciliteiten van de gevangenis, die bezaaid zijn met de resten van gruwelijke slachtingen. Regelmatig duiken er monsters op uit ventilatieopeningen, om Jacob aan te vallen, die zich moet verdedigen met een klein maar langzaam groeiend wapenarsenaal.

 

PEGI 18

The Callisto Protocol is niet geschikt voor spelers onder achtien jaar. De speler moet extreem bloederige gevechten aangaan met een verscheidenheid aan vuurwapens en melee wapens zoals een knuppel en een mes.

Met behulp van telekinetische krachten hakt de speler regelmatig hoofden en ledematen van lichamen af. Vijanden worden in maalmachines gegooid en worden tot puin gereduceerd door te stampen met je laarzen.

The Callisto Protocol bevat gruwelijke en schokkende beelden waaronder moorden die meestal gepaard gaan met gegil van pijn, een fontein van bloed en ingewanden.

Sommige dialogen zijn intens en de personages gebruiken grof taalgebruik en beschrijven vaak gruwelijke situaties. Het spel is zeer uitdagend, wat voor sommige spelers frustrerend kan zijn.