Hubris

Hubris is een VR actie-avontuur van Belgische bodem dat zich afspeelt in een uniek en kleurrijk scifi universum, vol wonderbaarlijke locaties en interessante technologieën.

https://youtu.be/pkoAEfDIcz8

De speler neemt in Hubris de rol aan van een rekruut in opleiding bij de machtige en gevreesde Order Of Objectivity, ook wel bekend als de OOO. Samen met de piloot Lucia word de speler naar een verre planeet gestuurd om de verdwenen agent Cyanha te zoeken.

In dit virtual reality avontuur zal de speler al zijn of haar behendigheid en kracht moeten gebruiken om de barre omgeving en de wilde dieren te overleven en moeten leren vechten als een echte OOO-agent. De speler maakt nieuwe wapens of geeft ze een upgrade, overkomt obstakels en verplaatst zich al rennend, klimmend en zwemmend door een prachtige buitenaardse wereld.

De speler gebruikt zijn omgeving door zich te verschuilen achter muren en te schieten om de hoek, of laag tegen de grond te blijven om minder snel opgemerkt te worden. In Hubris kan de speler de virtuele spelwereld in zijn of haar voordeel gebruiken en het oogt allemaal als een parel.

 

PEGI 16

Hubris is een first-person shooter en bevat dus wel wat actie en geweld, ook al blijft dit beperkt en zie je nooit bloed. De speler schiet aanvankelijk op kwallen, insecten en vliegende drones, maar uiteindelijk ook op andere mensen.

Het gebruik van VR-headsets wordt op zich afgeraden voor kinderen onder de 12 jaar en vraagt enige voorzichtigheid en bewustzijn van je directe omgeving. Hubris kan zowel rechtopstaand als neerzittend gespeeld worden.

Door de intuïtieve motion controls leent Hubris zich ook ideaal als ervaring voor minder ervaren spelers met weinig videogame-uren onder de riem. Een personage bewegen met bewegingsbesturing is namelijk een stuk intuïtiever dan met een controller of toetsenbord en muis.

Hubris kan zowel in het Nederlands als het Frans gespeeld worden, inclusief interface en ondertiteling, maar het stemwerk is enkel in het Engels beschikbaar.