Grand Theft Auto V

Grand Theft Auto V (GTAV) is een controversieel actiespel waarin je missies tot een goed einde brengt, terwijl je - al cruisend - de open wereld van San Andreas verkent.

https://www.youtube.com/watch?v=hBvMSP7cI-Q

Randactiviteiten zijn: marihuana roken, nietsvermoedende voetgangers van de baan rijden, een lap dance krijgen in de stripclub of politieagenten het hoofd in slaan met een hamer. Het spel is dan ook gericht op volwassenen.

GTA5PEGI 18

GTAV is een heel sfeervol, knap gemaakt en uitermate realistisch spel. Het geweld en de seksscènes voelen dus ook heel realistisch aan. Dit (satirische) spel is er één voor een volwassen publiek.

Nogal wat online reviewers zeggen dat je het spel ook door jongere kinderen kan laten spelen, als je maar goede afspraken maakt. Beloven om de stripclub niet binnen te wandelen, bijvoorbeeld. Of om geen drugs te roken. Speel je echter de story mode, weet dan dat je bepaalde expliciete scènes simpelweg niet kan skippen. Om verder te kunnen in het spel moet je dus wel een prostituee oppikken op straat of iemand martelen door knieschijven te verbrijzelen of tanden te trekken.

Speel je de online versie van het spel, dan krijg je deze verplichte scènes niet te zien. Online is er ook een multiplayer mode.

Op YouTube vind je heel wat officieuze trailers van GTAV die door kinderen werden gemonteerd. Ze tonen een veel bravere versie van het spel.


Counter-strike: Global Offensive

Counter-strike : Global Offensive (CS:GO) is een populair multiplayer first person shooting game waarbij je online in teams van vijf leden speelt. Een team van terroristen tegen een team van counter terrorists.

https://www.youtube.com/watch?v=edYCtaNueQY

Counter-strike is een erg competitief spel: spelers willen steeds hoger in de rankings eindigen. Er worden immers internationale toernooien georganiseerd.

Spelers worden opgesplitst in teams van terroristen of contraterroristen en strijden online in verschillende maps en scenario's, waaronder het vasthouden of redden van gijzelaars en het plaatsen of deactiveren van bommen. CS:GO heeft ook een battle royale-modus waarbij er maximaal 18 spelers het tegen elkaar opnemen en waarbij de laatste overlevende wint.

Counter Strike: Global Offensive is een online multiplayer FPS ontwikkeld door Valve en Hidden Path Entertainment en uitgebracht door Valve.

PEGI 18

Door grof taalgebruik en grof geweld kreeg het spel een PEGI 18-rating. De moeilijkheidsgraad is groot. Om te overleven en een battle royale-match te winnen zal precisieschieten nodig zijn, wat veel oefening vergt. In CS:GO verdien je geld (in-game valuta), waarmee je later in het spel betere wapens kan kopen.

Geld verdien je door mensen te vermoorden en door goed te spelen. Het spel bevatte lootboxes, maar die werden na een arrest van de Belgische Kansspelcommissie gedesactiveerd in België.