FIFA 23

In FIFA 23 worden spelers ondergedompeld in 's werelds populairste sport en nemen ze deel aan de grootste voetbaltoernooien met de mannen- en vrouwenversie van de FIFA World Cup.

https://www.youtube.com/watch?v=o3V-GvvzjE4

De game bevat meer dan 30 competities, meer dan 100 stadions, 700 clubs en 19.000 spelers. De populaire spelmodi Career en Ultimate Team zijn opnieuw van de partij. Ook de Volta-modus keert terug met nieuw seizoensgebonden content en regelmatige updates.

 

PEGI 3

FIFA 23 is geschikt voor het hele gezin en bevat geen ongepaste content. Online-wedstrijden worden niet gemodereerd, waardoor spelers blootgesteld kunnen worden aan ongecontroleerde inhoud.

De game bevat in-game aankopen voor extra atleten en cosmetische items via onder andere kaartpakketten (packs) en DLC, zoals onder meer de World Cup-modus. In België is de FUT-mode gedeactiveerd.

FIFA-games bevatten in-game reclame met logo's op voetbalshirts, billboards en in stadions.

Tijdens een wedstrijd kunnen overtredingen worden gemaakt, waarbij spelers hun tegenstanders duwen en tackelen, maar er is geen bloed te zien.

Cross-play is beschikbaar voor spelers op dezelfde platformgeneratie. De PlayStation 5, Xbox Series X|S en pc-versies van FIFA 23 zijn cross-play compatibel met elkaar. De PlayStation 4- en Xbox One-versie van FIFA 23 zijn cross-play compatibel met elkaar.

Voor beginners is er een training-modus die je door alles heen loodst, van de basis van de gameplay tot de beste manier om een hoekschop in het strafschopgebied te nemen.