Geen boeiende inzichten of interessante weetjes over videogames deze keer, maar wel ander heuglijk nieuws. Speelhetslim heeft op de M-Awards 2020 de prijs voor Beste Educatief Project in de wacht gesleept.

We waren al erg blij met de nominatie, maar deze trofee mee naar huis nemen is vanzelfsprekend nog een stuk beter. De M-Awards worden jaarlijks uitgereikt door Mediawijs, het Vlaamse kenniscentrum voor mediawijsheid, om mediawijze en digitale initiatieven meer zichtbaarheid en erkenning te geven.

Speelhetslim is een initiatief van de voltallige Belgische gamesector dat (groot)ouders, leerkrachten, begeleiders, kinderen en gamers op een laagdrempelige manier wegwijs maakt in de wondere wereld van het videospel.

Op onze tweetalige website (NL/FR) vind je een pak tips om op een veilige en verantwoorde manier om te gaan met videogames. Dit is onze beste tip: weet waar je kroost mee bezig is, toon interesse en speel gewoon lekker mee! Benieuwd of een bepaalde game geschikt is voor jou of je kind? In onze gamegidsen leggen we op basis van het PEGI classificatiesysteem op een begrijpelijke manier de ins en outs van de meest populaire titels bloot, zodat je zelf een geïnformeerde keuze kan maken.

Het doet enorm deugd om te zien dat een jury van mediawijze professionals ons project naar waarde kan schatten en het stimuleert ons nog meer om de soms complexe maar buitengewoon boeiende wereld van videogames behapbaar te maken voor een breed publiek. Met een reeks nieuwe consoles en technologieën in aantocht, blijven we dan ook hard in de weer om deze website nog beter te maken.