Een nieuwe studie van het Departement Fysica en Astronomie van de Georgia State University toont aan dat videogames onze cognitieve vaardigheden verbeteren.

Onderzoekers van de Georgia State University rekruteerden 47 deelnemers die al dan niet regelmatig videogames spelen. Ze werden in een functionele MRI scanner geplaatst waar ze de beweging van stippen moesten volgen. Er werd aan deelnemers gevraagd met hun rechter- of linkerhand op een knop te drukken om de richting van de stippen aan te geven. 

 

Gamers hadden een kortere reactietijd voor beslissingen van ongeveer 190 milliseconden en waren tussen 2,24% en 6,87% nauwkeuriger. Dankzij deze studie konden de onderzoekers vaststellen dat frequente videogame spelers veel sneller en nauwkeuriger waren dan niet-spelers. En met behulp van hersenscans konden de onderzoekers concluderen dat gamers een betere hersenactiviteit hadden in vergelijking met niet-spelers.

 

Onderzoekers geven aan dat videogames verschillende zintuiglijke en perceptuele subprocessen kunnen versterken en bijgevolg de besluitvaardigheid verbeteren. Volgens de onderzoekers tonen de bevindingen van de studie aan hoe videogames kunnen worden ingezet als therapeutisch instrument voor cognitieve training en om taakuitvoering en besluitvorming te verbeteren.

Source: Science Direct