Breachers

Breachers is een 5 versus 5 VR multiplayer shooter van Belgische bodem waarin spelers het beste van zichzelf geven terwijl ze klimmen, rapellen, springen en schieten door verbazingwekkend gedetailleerde omgevingen.

https://youtu.be/EcClud1gcd4

Nadat spelers de VR-headset hebben opgezet, maken ze een keuze tussen twee rollen: aanvaller of verdediger. De aanvallende groep moet de verdediging doorbreken, terwijl ze vijanden uitschakelen en diens bommen onschadelijk maken. De verdedigende partij daarentegen zet valstrikken op, blokkeert deuren en plaatst mijnen of sensoren om het de aanvallers knap lastig te maken. Het is een beproefde formule gekend uit AAA-titels zoals Counter-Strike en Rainbow Six Siege, maar dit speltype werd nog niet eerder vertaald naar VR-platformen.

Er komt heel wat strategie bij kijken en spelers zullen in real-time met elkaar moeten overleggen welke tactiek ze toepassen, wie welke wapenuitrusting met zich meeneemt en hoe ze de tegenstanders in het nauw kunnen drijven.

 

PEGI 16

Breachers is een realistische first-person shooter met uit het leven gegrepen locaties. De gameplay draait rond geweld, ook al blijft dit beperkt en ziet de speler nooit bloed. Spelers schieten op andere mensen met levensechte wapens en is daarom enkel beschikbaar voor spelers van 16 jaar en ouder.

Het gebruik van virtual reality headsets wordt op zich ook afgeraden voor kinderen onder de 12 jaar en vraagt enige voorzichtigheid en bewustzijn van de directe omgeving. Breachers heeft 1-op-1 beweging en kan bij sommige gevoelige personen tot bewegingsziekte lijden.

Het voordeel van VR-games is dat spelers bewegen met bewegingsbesturing, wat een stuk intuïtiever aanvoelt dan een controller of toetsenbord en muis. Hierdoor is het ook sneller onder de knie te krijgen voor mensen zonder al te veel game-ervaring.

De interface van Breachers kan zowel in het Nederlands als het in Frans gezet worden, maar staat standaard in het Engels. Het is niet nodig om een verhaal te volgen, dus iedereen kan meteen aan de slag zonder al te veel uitleg.


Hubris

Hubris is een VR actie-avontuur van Belgische bodem dat zich afspeelt in een uniek en kleurrijk scifi universum, vol wonderbaarlijke locaties en interessante technologieën.

https://youtu.be/pkoAEfDIcz8

De speler neemt in Hubris de rol aan van een rekruut in opleiding bij de machtige en gevreesde Order Of Objectivity, ook wel bekend als de OOO. Samen met de piloot Lucia word de speler naar een verre planeet gestuurd om de verdwenen agent Cyanha te zoeken.

In dit virtual reality avontuur zal de speler al zijn of haar behendigheid en kracht moeten gebruiken om de barre omgeving en de wilde dieren te overleven en moeten leren vechten als een echte OOO-agent. De speler maakt nieuwe wapens of geeft ze een upgrade, overkomt obstakels en verplaatst zich al rennend, klimmend en zwemmend door een prachtige buitenaardse wereld.

De speler gebruikt zijn omgeving door zich te verschuilen achter muren en te schieten om de hoek, of laag tegen de grond te blijven om minder snel opgemerkt te worden. In Hubris kan de speler de virtuele spelwereld in zijn of haar voordeel gebruiken en het oogt allemaal als een parel.

 

PEGI 16

Hubris is een first-person shooter en bevat dus wel wat actie en geweld, ook al blijft dit beperkt en zie je nooit bloed. De speler schiet aanvankelijk op kwallen, insecten en vliegende drones, maar uiteindelijk ook op andere mensen.

Het gebruik van VR-headsets wordt op zich afgeraden voor kinderen onder de 12 jaar en vraagt enige voorzichtigheid en bewustzijn van je directe omgeving. Hubris kan zowel rechtopstaand als neerzittend gespeeld worden.

Door de intuïtieve motion controls leent Hubris zich ook ideaal als ervaring voor minder ervaren spelers met weinig videogame-uren onder de riem. Een personage bewegen met bewegingsbesturing is namelijk een stuk intuïtiever dan met een controller of toetsenbord en muis.

Hubris kan zowel in het Nederlands als het Frans gespeeld worden, inclusief interface en ondertiteling, maar het stemwerk is enkel in het Engels beschikbaar.