Details

Genre

Actie-Avontuur

PEGI

Platformen

Pikmin 4

Pikmin 4 is een fleurig avontuur van de legendarische gameontwerper Shigeru Miyamoto, de man achter Mario en The Legend of Zelda. Een game boordevol uitdagende puzzels en een kleurrijke buitenaardse wereld.

Een groep ruimtereizigers komt vast te zitten op een verre planeet, wachtend tot ze worden gered. Het is de taak van de speler om grondstoffen te verzamelen, puzzels op te lossen en de gestrande reizigers te redden met de hulp van kleine plantachtige wezentjes.

Pikmin zijn er in allerlei vormen, maten en kleuren waaronder paarse, witte, glanzende, gevleugelde, rots- en ijs-Pikmin. Spelers moeten de Pikmin’s piepkleine vaardigheden alsook een vleugje strategie gebruiken om elke uitdaging te overwinnen. Met de hulp van hun trouwe makker Otsjin, de ruimtehond, kunnen spelers obstakels slopen, zware voorwerpen verplaatsen, verborgen voorwerpen opgraven en de ruimtereiziger en een hele groep Pikmin op zijn rug dragen.

Spelers kunnen maximaal drie soorten Pikmin per dag leiden, dus ze moeten verstandig kiezen. De andere Pikmin wachten veilig in de Ui, die zowel een nest als een ruimteschip is.

 

PEGI 3

Pikmin 4 moedigt spelers aan om creativiteit en strategie te gebruiken om obstakels te overwinnen, doelen te bereiken en samen te werken. Het spel heeft een co-op optie waarmee twee spelers samen spelen.

Spelers leiden Pikmin-wezentjes om een vijand aan te vallen met behulp van bommen of bliksemschichten, om alles op het scherm te bevriezen. Personages kunnen ook worden opgegeten, verpletterd, verdronken en verbrand. Het geweld is echter vrij mild en wordt in een cartoonachtige stijl weergegeven. Als een personage sterft, verschijnt er een kleine schaduw over het lichaam.

Jongere spelers kunnen mogelijk moeite hebben met de complexere gameplay-elementen en uitdagende strategische beslissingen. Spelers moeten hun tijd goed beheren om de taken voor het einde van de dag te voltooien.