Details

Genre

Simulatie
Actie-Avontuur
Creatief
Role Playing Game (RPG)

PEGI

Platformen

Roblox

Roblox is een razendpopulaire free-to-play online game en game-ontwikkelingsplatform. Net als in de soortgelijke game Minecraft ontwikkel en publiceer je in Roblox zelf videogames en speel je de games van andere gebruikers. Ideaal voor creatieve zielen dus.

In Roblox verken je eindeloos veel kleurrijke spelwerelden en speel je levels die anderen ontworpen hebben. Zo ga je op zoektocht naar verborgen schatten in Quill Lake in Scuba Diving at Quill Lake, kan je een pretpark bouwen en beheren in Theme Park Tycoon 2 en ontsnap je uit een hoogbeveiligde gevangenis in Jailbreak. Welk level je ook kiest, ze zijn allemaal goed voor één ding: heel veel speelplezier.

Roblox is een free-to-play online game en videogame-creatieplatform ontwikkeld door Roblox Corporation.

PEGI 7

Roblox is een gratis game en bevat optionele in-game aankopen. Spelers kunnen een virtuele munteenheid genaamd Robux aankopen met echt geld. Met deze munteenheid kunnen allerlei items ontgrendeld worden waaronder outfits en unieke power-ups.

Het grootste deel van de inhoud in Roblox is user-generated-content, wat wil zeggen dat het grotendeels ontwikkeld is door de Roblox-gemeenschap. Maar omdat iedereen levels kan ontwikkelen, is het aangeraden om de inhoud van de levels die gespeeld worden in het oog te houden.

Het geweld is zeer mild en bestaat uit blokkerige en stokachtige personages die het tegen elkaar opnemen in verschillende kindvriendelijke levels. In sommige werelden gebruik je zwaarden of geweren om elkaar uit te schakelen, maar bij het uitschakelen verdwijnt de tegenstander.

Roblox stelt automatisch beperkte controles in voor spelers van 12 jaar en jonger. De chat-functie wordt ook strenger gefilterd voor deze gebruikers en ouders kunnen ervoor kiezen om deze functie uit te schakelen. Ontdek meer tools voor ouderlijk toezicht op de Roblox website (ENG-only).