Details

Genre

Actie-Avontuur
Role Playing Game (RPG)

PEGI

Platformen

Genshin Impact

De Chinese ontwikkelaar MiHoYo brengt met Genshin Impact een prachtige cel shaded fantasiewereld tot leven met een anime-saus en JRPG-elementen.

Deze videogame speelt zich af in de fabelachtige wereld van Teyvat, een gigantisch gebied dat zeven verschillende naties telt, elk gekenmerkt door één van de elementen van het spel en onder de heerschappij van een eigen oppergod. Spelers nemen de rol aan van een mysterieuze figuur genaamd The Traveler en trekken de wereld in op zoek naar hun vermiste tweelingbroer of -zus.

Genshin Impact kent grafisch en qua gameplay veel raakvlakken met The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Ook hier ga je koken met diverse ingrediënten, vijandige kampen veroveren, schatkisten openen, torens en bergen beklimmen en een handige glider gebruiken om overal naar toe te vliegen. Verken de immense gebieden en vervolledig uitdagende queestes om het hoofdverhaal uit te spelen.

Het spel heeft een beperkte multiplayer-modus waarin maximaal vier spelers kunnen samenspelen. Dankzij de cross-platform functionaliteit kan Genshin Impact online gespeeld worden via verschillende systemen zoals PlayStation, iOS en pc. Of je nu op pc, console of mobiel speelt, overal krijg je dezelfde versie van de game. Let wel, het online multiplayer-element wordt vrijgespeeld eens de speler het niveau van Adventure Rank 16 bereikt.

Goed om te weten

Spelers kunnen hun progressie dankzij de cross-save functionaliteit tussen de pc-versie en de mobiele versies meenemen. Deze functie geldt niet voor de PS4-versie.

PEGI 12

Genshin Impact is gratis te downloaden en te spelen, maar bevat in-game aankopen. Spelers kunnen de in-game munteenheid Genesis Crystals aanschaffen met echt geld en hiermee allerhande items aankopen. Daarenboven biedt het spel een Battle Pass aan, dat is een betalend maandabonnement waarmee allerlei upgrades en cosmetische items worden ontgrendeld.

De online multiplayer van dit spel bevat een chat-functie waarmee je via tekst met andere spelers kan communiceren. Bepaal hoe spelers online met anderen communiceren via de toestel-instellingen.