Details

Genre

Actie-Avontuur

PEGI

Platformen

A Plague Tale: Requiem

A Plague Tale: Requiem is het langverwachte vervolg op A Plague Tale: Innocence. In het duistere 14e-eeuwse Frankrijk maken we opnieuw kennis met zus Amicia en broer Hugo in hun gevecht tegen een bovennatuurlijke ziekte die hele steden en burgers dreigt uit te roeien.

De speler vertrekt op avontuur in een meedogenloze wereld waar bovennatuurlijke krachten de boventoon voeren. Het wordt een emotionele reis waarbij spelers alles op alles moeten zetten om te ontsnappen aan het noodlot in een wereld vol chaos.

A Plague Tale: Requiem is een stealth-actiespel ontwikkeld door Asobo Studio en uitgebracht door Focus Entertainment.

De speler speelt als Amicia en neemt het op tegen zowel vijandige mensen als hordes ratten die een zwarte plaag verspreiden. Amicia probeert wanhopig haar broer te beschermen tegen zowel de ratten als de bewakers die de pest in toom proberen te houden. Haar missie leidt haar naar Zuid-Frankrijk, waar ze op zoek gaat naar een remedie voor Hugo’s bloedziekte…

PEGI 18

Amicia heeft meestal de optie om vijanden te ontwijken of ze te confronteren, dankzij een arsenaal aan wapens zoals een slinger, een kruisboog, messen en alchemistische poeders die exploderen en vlam vatten.

Gevechten zijn intens, waarbij vijanden bloeden en kreunen terwijl ze sterven. Omgevingen zijn gevuld met lijken in verschillende staten van ontbinding. Er komt veel bloed in beeld. Het spel bevat ook grof taalgebruik.