Details

Genre

Actie-Avontuur
Role Playing Game (RPG)

PEGI

Platformen

A Plague Tale: Innocence

A Plague Tale: Innocence is een survival actie/avonturenspel dat werd ontwikkeld door Asobo Studio en gepubliceerd door Focus Home Interactive. Deze game speelt zich af in de 14de eeuw tijdens de Honderdjarige Oorlog in Frankrijk dat zwaar geteisterd is door de pestepidemie.

 

De speler stapt in de schoenen van Amicia de Rune, een 15-jarige edelvrouw, en haar vijf jaar oude broer Hugo, twee weeskinderen die proberen te overleven tegen schijnbaar onmogelijke pech. Amicia wordt gedwongen om voor haar zieke broer te zorgen wanneer hun huis wordt binnengevallen en aangevallen door de Inquisitie, samen met een nog ergere bovennatuurlijke bedreiging.

PEGI 18

Er is nogal wat geweld tijdens vechtpartijen en door ratten die alles wat ze tegenkomen tot op het bot strippen en daarbij bloed doen vloeien. Amicia kan een draagdoek gebruiken om menselijke tegenstanders uit te schakelen. Sommige scènes spelen zich ook af op een slagveld of in steden waar veel lichamen en lichaamsdelen op gruwelijke wijze verspreid liggen.

Er wordt af en toe gebruik gemaakt van grof taalgebruik in de dialogen. Alcohol kan ook worden verzameld en gebruikt om voorwerpen te maken. Bepaalde momenten in het spel kunnen frustrerend moeilijk zijn doordat de speler een level meerdere keren opnieuw moet spelen.