Details

Genre

Actie-Avontuur

PEGI

Platformen

The Legend of Zelda: Link’s Awakening

The Legend of Zelda: Link’s Awakening is een actie/avonturenspel ontwikkeld door Grezzo en uitgebracht door Nintendo voor de Nintendo Switch. Het is een remake van de gelijknamige GameBoy-cultklassieker uit 1993. Het spel is een vervolg op de Super Nintendo-klassieker The Legend of Zelda: A Link to the Past. Link’s Awakening start na de gebeurtenissen van A Link to the Past waarbij het hoofdpersonage Link aanspoelt op het eiland genaamd Koholint, nadat zijn boot zonk door een zware zeestorm.

 

De hoofdmissie van Link is de Windvis te ontwaken uit het mysterieuze ei dat ligt aan de top van de berg op het eiland Koholint. Om dit te kunnen verwezenlijken moet Link op zoek naar acht muziekinstrumenten die verspreid liggen over het eiland.

The Legend of Zelda: Link’s Awakening verschilt van recente Zelda-games doordat de actie gepresenteerd wordt vanuit een ‘top down’ perspectief, wat maakt dat spelers een goed zicht hebben op het eiland en de personages er uitzien als miniatuurspeelgoed. Hoewel veel basis spelconcepten erg lijken op de originele Gameboy game, zijn er nieuwe elementen zoals verbeterde gameplay en een verbeterde wereldmap waarmee spelers gebieden kunnen markeren.

PEGI 7

Dit spel heeft een leuke en onschuldige cartooneske look. Er zijn een aantal milde gevechten waarin Link een zwaard, pijlen en bommen gebruikt tegen allerlei monsters en slechteriken zoals reuzenspinnen en skeletten. Link is een verstandige en goedhartige held die mensen in nood helpt, zijn verstand gebruikt om puzzels op te lossen en zich verdedigt tegen kwaadaardige vijanden.

Het kan op sommige momenten moeilijk zijn om verder te geraken in het verhaal, zeker voor jongere kinderen. Maar de moeilijkheidsgraad blijft redelijk en kinderen kunnen lessen trekken uit het doorzettingsvermogen en leren om problemen te benaderen als leuke puzzels die moeten worden opgelost. Dit zijn ook ideale momenten om als (groot)ouder je (klein)kinderen verder te helpen en samen puzzels op te lossen.