Details

Genre

Actie-Avontuur

PEGI

Platformen

Princess Peach: Showtime!

Het is al even geleden sinds er nog een game verscheen met Princess Peach in de hoofdrol, maar daar komt met Princess Peach: Showtime! verandering in. 

Peach en de Toads beleven een onbezorgde dag in het Sprankeltheater wanneer de gemene magiër Grape letterlijk de show steelt. Het is aan Peach en haar sterrencompagnon Stella om de balans terug te brengen. The show must go on! 

Princess Peach: Showtime! is net zoals veel andere games uit het Mario-universum een platformer. Dit houdt in dat spelers met Peach van punt A naar punt B moeten manoeuvreren en daarbij vijanden moeten verslaan. 

Vijanden worden in eerste instantie verslaan via Peach haar lintje, maar wanneer dat niet volstaat duikt ze in een andere outfit die tevens ook met extra functionaliteiten komt. Zo ontdekken spelers bijvoorbeeld zwaardvechter Peach, ninja Peach, figuurschaatser Peach en zelfs banketbakker Peach, cowgirl Peach, zeemeermin Peach, detective Peach en Kung Fu Peach. 

PEGI

Princess Peach: Showtime bevat geen geweld, bloed, grof taalgebruik of andere zorgwekkende eigenschappen. 

Er zijn geen gesproken stemmen, maar alle teksten werden vertaald in het Nederlands. De game is eenvoudig onder de knie te krijgen en is niet al te uitdagend, wat het ideaal maakt voor jongere spelers. 

Spelers gebruiken één specifieke outfit per level en elke outfit heeft ook een aanzienlijke impact op de gameplay. Op die manier is er veel variatie in elk level, al wordt het voor geoefende gamers nooit echt uitdagend. Nintendo richt zich dus specifiek op de jongere spelers en mensen die minder vaak gamen. De game is ook erg vergevingsgezind op het vlak van checkpoints, zodat de speler nooit grote stukken opnieuw hoeft te doen wanneer het even niet lukt. Elk level kan in een kwartiertje worden voltooid. 

Bij deze ‘gevechten’ is er geen bloed te zien. Vijanden ‘ontploffen’ bij een aanraking en laten een muntje achter. Die in-game beloningen kunnen spelers vervolgens inwisselen voor aangepaste outfits.