Details

Genre

Strategie

PEGI

Platformen

Clash of Clans

 

Clash of Clans, één van de paradepaardjes van de Finse ontwikkelaar Supercell, is een razendpopulaire en free-to-play online strategiegame met een toffe cartoon stijl, boordevol content en goed voor urenlang speelplezier.

 

In deze populaire strategy game zijn de doelen simpel: bouw je eigen dorp, richt een clan op en neem deel aan epische clanoorlogen. Ga een clanoorlog aan tegen je rivalen en verdedig je dorp met een horde besnorde barbaren, tovenaars die vuur schieten en andere unieke troepen.

 

Het spel biedt een singleplayer-modus waarin je vijandige kampen plundert en door zo’n zeventig levels speelt om edelstenen, goud en elixir te verdienen om je clan te upgraden. De moeilijkheidsgraad neemt met elke missie toe en de vijanden worden steeds talrijker en moeilijker te verslaan. Maar in Clash of Clans draait het vooral om de multiplayer-modus waarin miljoenen andere spelers het tegen elkaar opnemen in epische slagvelden. Veel ‘clashers’ sluiten zich aan bij een clan, wisselen onderling troepen uit en geven elkaar tips via de chatfunctie.

  

PEGI 7

Clash of Clans is een free-to-play game, maar er zijn bepaalde items in het spel die je met echt geld kan kopen om nieuwe personages, gadgets en andere items te ontgrendelen. Deze items kunnen ook zonder geld uit te geven worden vrijgespeeld naarmate het spel vordert, maar het zal wat langer duren. Regel de in-app aankopen of schakel aankopen in apps uit via de toestel-instellingen.

 

Er is ook een chatfunctie waar spelers binnen een clan met elkaar kunnen communiceren tijdens het spelen van een game. Privéchat is niet beschikbaar. Bepaal hoe spelers online met anderen communiceren via de toestel-instellingen.