Details

Genre

Actie-Avontuur
Multiplayer Online Battle Arena (MOBA)
Strategie

PEGI

Platformen

League of Legends

League of Legends (LoL) is een MOBA (Multiplayer Online Battle Arena) spel. Je kruipt in de huid van een champion (een soort van fantasy-wezen met unieke krachten) en samen met andere online spelers vorm je een team. Vervolgens probeert jouw team het team van de tegenstander te verslaan. Je wint het spel als je de ander z’n thuisbasis (ook wel Nexus) hebt vernield.

 

Je kan League of Legends met vrienden, broers of zussen spelen. Iedere speler heeft dan wel een eigen computer nodig. Als er vanop dezelfde locatie wordt gegamed is een supersnelle internetverbinding ook handig. Een team bestaat uit maximaal vijf spelers.

PEGI 12

Tijdens de gevechten is er bloed te zien, maar doordat je de personages vanuit vogelperspectief bekijkt en ze zo bovendien erg klein lijken, valt het bloed niet erg op.

Het spel wordt online gespeeld, op PC of Mac. Belangrijk: een online game kan je niet pauzeren. Je verwittigt spelers dus best even op voorhand als het tijd is om te stoppen (een potje duurt doorgaans 25 tot 45 minuten, maar soms kan dit wat uitlopen).

LoL – zoals het door spelers wordt afgekort – is een gratis spel. Er zijn wel in-game aankopen mogelijk. Zo kan je bijvoorbeeld speciale kostuums (skins) voor je personage kopen.

De kans dat een speler in een team terechtkomt met onbekenden, is vrij groot.

Om te kunnen samenwerken met andere online spelers is er de ingebouwde chatfunctie (geschreven). Tijdens een spel kan je zo met je teamleden communiceren. Buiten het spel kan een speler chatten met iedereen die op zijn vriendenlijst staat. Er zit een filter op de chatfunctie, zodat grof taalgebruik gecensureerd kan worden. Weet wel dat een speler die filter zelf kan uitzetten.