Details

Genre

Actie-Avontuur

PEGI

Platformen

Ratchet & Clank: Rift Apart

 

Het knotsgekke duo Ratchet & Clank is terug en hun eerste avontuur op de PlayStation 5 is er meteen eentje van interdimensionale proporties.

 

 

Het verhaal van dit kleurrijke actie-avontuur begint waar veel andere games eindigen. Nadat ze het universum voor de zoveelste keer hebben gered van het ultieme kwaad, worden de pluizige Lombax Ratchet en zijn onafscheidelijke robotcompagnon Clank in de bloemetjes gezet. Halverwege de praalstoet verstoort slechterik van dienst Dr. Nefarious het feestje door per ongeluk een poort naar een alternatieve dimensie te openen, met alle quantummechanische gevolgen vandien. Het begin van een nieuw avontuur vol interdimensionale uitstapjes.

De grote attractie van dit spel is namelijk het instant switchen van werelden. Dat is enkel mogelijk dankzij de kracht van de supersnelle SSD harde schijf van de PlayStation 5. Ratchet & Clank: Rift Apart heeft dan ook als hoofddoel om de technische mogelijkheden van de nieuwe console te etaleren en doet dat met verve. Er kunnen absurd veel objecten tegelijkertijd op het scherm weergegeven worden. Het is ook één van de mooiste games die we ooit hebben gespeeld. Dichter bij een speelbare animatiefilm van Pixar kan je niet komen.

Ratchet & Clank biedt een mix van platform, simpele puzzels en explosieve actie. Om de resem vijanden om te leggen beschik je over een geweldig arsenaal aan knotsgek wapentuig. Nanorobots die je vijanden in een hulpeloze sierhaag veranderen, hondachtige boren die zich een weg richting de benen van een tegenstander tunnelen of een allesverpulverend neutronenkanon: je kan het zo gek niet bedenken of het zit in deze game. Zo eindigt bijna elke confrontatie in een spectaculaire vuurwerkshow.

PEGI 7

Ondanks het vele schieten, is het milde geweld uitsluitend gericht op buitenaardse wezens en robots en gaat het steeds gepaard met een komische noot. De aaibaarheidsfactor van de personages is hoog en de vijanden zijn eerder grappig dan schrikwekkend.

Je hoeft je dus helemaal niet slecht te voelen wanneer je een stelletje robotpiraten met een welgemikt schot van je fantasiebazooka verandert in een piñata van bouten en moeren.

 

Daarenboven, de game is volledig met Nederlandstalige stemmen en ondertiteling te spelen. Ratchet & Clank: Rift Apart is een kindvriendelijk knalfestijn voor de hele familie.