Details

Genre

Actie-Avontuur
Role Playing Game (RPG)

PEGI

Platformen

Final Fantasy VII remake InterGRADE

 

Final Fantasy VII zette bij release in 1997 het genre van het Japanse rollenspel op de kaart in het Westen. Het spel, dat indertijd op drie schijfjes werd geperst, moest tonen waar de allereerste PlayStation grafisch toe in staat was. Het werd een ongezien kritisch en commercieel succes.

 

 

Door de jaren heen werd het epische verhaal van huurling Cloud Strife en zijn aartsvijand Sephiroth met allerlei games uitgebreid. Van een remake van het origineel was een eerste keer sprake in 2006, maar uiteindelijk zou het tot 2020 duren vooraleer de game het levenslicht zag.

De term remake dekt de lading overigens niet helemaal. De verhaallijn van Final Fantasy VII Remake volgt grotendeels die van het origineel, maar de gebeurtenissen beperken zich tot de avonturen in de metropolis Midgar. De eerste vijf uur van het originele verhaal worden met extra scènes en achtergrondpersonages opgerekt tot een volwaardige spelervaring waar je meer dan 30 uur zoet mee bent.

De spelformule werd aangepast naar moderne standaarden, maar behoudt toch de geest van het origineel. Je bestuurt tijdens gevechten met de strijdkrachten van de kwaadaardige megacorporatie Shinra, die de planeet letterlijk leegzuigen voor eigen gewin, rechtstreeks één van de maximaal drie personages. Nadat je voldoende op de tegenstand hebt ingehakt kan je het spel pauzeren om magische aanvallen of speciale vaardigheden uit je arsenaal te selecteren. Dat is vooral belangrijk tijdens de indrukwekkende baasgevechten die je enkel met een specifieke strategie op de knieën krijgt.

Bovenop het basisspel bevat de PS5-versie naast de nodige grafische upgrades ook twee extra hoofdstukken met in de hoofdrol Yuffie KIsaragi, een personage dat je in het origineel pas een stuk later in het verhaal tegenkomt. Deze Episode Intermission is nog eens goed voor vijf uur spelplezier.

PEGI 16

De gevechten in Final Fantasy VII Remake gaan gepaard met realistisch geweld tegen menselijke vijanden. Spelers gaan vijanden te lijf met zwaarden, machinegeweren, stokken en vuisten en verslagen tegenstanders gaan met het nodige gekerm en geschreeuw ten onder. Verder is Midgar een donkere metropool waar het leven hard is. In Wall Market wordt geregeld gehint naar prostitutie en wordt er gegokt en gedronken dat het een lieve lust is.