Details

Genre

PEGI

Platformen

Game Builder

 

Sta je te popelen om je eerste videogame te ontwikkelen? Laat je creativiteit de vrije loop met Game Builder, een kindvriendelijke en toegankelijke Switch tool waarmee je games leert maken.

 

Net als Mario Maker inspireert Game Builder spelers van alle leeftijden om hun spelideeën om te zetten tot zelfontworpen videogames. Op een leuke en interactieve manier leer je de basis en de logica van programmeren.

 

Het excentrieke duo Alice en Bob helpen je op een luchtige wijze doorheen het leerproces. Het spel bestaat uit zeven leuke en interactieve lessen die samen een lange tutorial vormen. Na het uitspelen van de tutorial, ben je vooral aangewezen op je eigen creativiteit in de Free Programming mode.

 

Met behulp van de kleurrijke knopixen, vriendelijke wezentjes met hun eigen persoonlijkheid en rol in je game, wordt het programmeren vereenvoudigd. Iedere knopix vertegenwoordigt een functie. Combineer ze om je game tot leven te brengen. Kies de Knop-knopix als er knoppen gedrukt moeten worden en de Speelscherm-knopix om de camera in je game te bedienen. Wil je een persoonlijk tintje? Giet er je eigen creatieve sausje overheen met zelfontworpen tekeningen en muziek.

 

Probeer je eigen games, deel ze lokaal met vrienden en familie of stuur ze de wereld rond met de online functie.

 

PEGI 7

De moeilijkheidsgraad van het spel is matig. Je begint bij de basis en bouwt je kennis verder uit met geavanceerde concepten. De interactieve lessen duren niet al te lang en er is een gevoel van progressie.

 

Hoewel de lessen op een luchtige wijze worden gegeven, blijft programmeren ook in Gamestudio een complexe bezigheid, vooral in de latere lessen waar veel wiskundige begrippen aan bod komen. Het aantal knopixen en lijnen op je scherm groeit flink en het wordt moeilijker om in één oogopslag te zien hoe je game er uit ziet.