Waarom is een gamebeurs een ideaal evenement voor een daguitstap met het hele gezin? Gamebeurzen zijn niet alleen geschikt voor oudere gamers, maar ook voor studenten en gezinnen. Ze bieden een combinatie van (nieuwe) games, live eSports wedstrijden, cosplay wedstrijden, gesprekken met experts en zelfs een groot aantal retro consoles, arcadegames en flipperkasten.

 

De belangrijkste reden om een game-expo te bezoeken is uiteraard de vele games die worden aangeboden. Bezoekers kunnen zowel (spiksplinternieuwe)nieuwe blockbuster-titels als minder gekende indie games uitproberen en talrijke games kopen aan diverse verkoopstanden.

Deze beurzen bieden ook de kans om de nieuwste gametechnologie uit te testen zoals VR-headsets, high-end gamestoelen, augmented reality, high-tech controllers en veel meer.

Leer soms ook alles over hoe games worden gemaakt, ontmoet je favoriete game-ontwikkelaars en luister mee naar gesprekken van experts uit de gamesector. Daarenboven, voor mensen die zich interesseren in een professionele toekomst in de gamesector, zijn er soms ook standen van gamescholen die videogamecursussen aanbieden.

Ben je als ouder vroeger zelf gamer geweest? Een gamebeurs is de ideale locatie om aan je kinderen te laten zien dat je iets weet over de gamegeschiedenis. Heel wat standen bieden de mogelijkheid om samen retrofun te beleven met retro consoles, arcadegamds en flipperkasten.

Tijdens gamexpo’s worden allerlei eSports toernooien georganiseerd. eSports nam de laatste jaren aanzienlijk toe in populariteit. Gamers zijn vaak bij een team aangesloten en nemen het tegen elkaar op in een intense competitie. Neem samen deel aan een eSports toernooi.

Sommige gamebeurzen bieden kortingstarieven of gratis inkom voor kinderen. Ook bezoekers die in cosplay verkleed komen hebben meestal recht op een kortingsticket.

Een gamebeurs is immers de ideale plek om zich te verkleden als je favoriete gamepersonage. Er worden cosplay wedstrijden georganiseerd waarbij er tal van prijzen verdeeld worden.

Hou er rekening mee dat sommige standen niet zijn toegelaten voor minderjarigen. Games met een PEGI 18 label zijn afgeschermd van jongeren en kunnen niet gespeeld worden door minderjarigen.

Dit zijn enkele gamebeurzen in België

Gameforce

Comic con Brussels

Made in Asia

Pixel Days