We spreken met Esther Vandenbroele, alias Ziczackitty, een Belgische influencer met een passie voor videogames. Haar sociale media kanalen zijn een bruisende hub vol art streams, casual games en gezellige interacties waarbij ze moeilijke onderwerpen niet uit de weg gaat.

Esther’s verhaal begon in 2021, toen ze haar eerste stappen zette in de wereld van livestreaming op Twitch. Wat aanvankelijk als een experiment begon, groeide al snel uit tot haar fulltime bezigheid en passie. “Het was min of meer per toeval dat ik in de influencer-wereld rolde,” deelt ze. “Maar ik ontdekte al snel dat het enorm gevarieerd is en dat ik hier mijn creativiteit kan uiten.” Voor Esther is het beste van haar werk als influencer de mensen die ze ontmoet, zowel binnen haar eigen community als daarbuiten.

Naast haar passie voor videogames deelt Esther ook openlijk haar inzichten rond mentale gezondheid; een onderwerp dat helaas nog al vaak nog taboe is. Ze gelooft in het belang van open communicatie en het delen van persoonlijke ervaringen om zo anderen te steunen die soms vergelijkbare situaties meemaken. “Ik wil vooral dat iedereen weet dat het oké is om soms niet helemaal oké te zijn. Dat is iets menselijk.” Esther benadrukt ook het belang van representatie in videogames: “Het is belangrijk dat iedereen vertegenwoordigd wordt in de media. Er is veel veranderd voor vrouwen in vergelijking met vroeger.” geeft ze aan.

Op dit moment dompelt Esther zich onder in Baldur’s Gate 3, een van haar favoriete games, terwijl ze ook vol ongeduld uitkijkt naar de release van de opvolger van de Nintendo Switch. Ze hoopt in de toekomst een podcast op te starten. Haar ambities reiken echter verder dan alleen haar eigen kanaal. Ze streeft ernaar een stem te zijn die anderen inspireert en ondersteunt, zowel binnen als buiten de videogamegemeenschap.

*Afbeelding door Tom Henderikx.