Met ongeveer 30% van de werkkracht, zijn vrouwen in de minderheid in de gamesector. Jaar na jaar evolueert dit in de positieve richting en komt er meer gelijkheid op de werkvloer, en om dit mee te bevorderen werpen we graag een blik op het leven van enkele Belgische vrouwen die in games werken, om zo hopelijk andere vrouwen aan te moedigen om de sprong te maken.

Dagmar Blommaert – Oprichtster Like Charlie

We spreken met Dagmar Blommaert, een veelzijdige kracht in de Belgische gamesector en de oprichtster van Like Charlie. Ze heeft een indrukwekkend traject afgelegd als freelance narrative designer, game writer, coach, consultant en oprichter van haar eigen studio, Like Charlie. Al meer dan 8 jaar is ze actief, maar haar entree in de gamesector was eerder een kwestie van het toeval. Aanvankelijk dacht ze een carrière als scenarist na te streven, maar ze solliciteerde bij die Keure als game writer voor Kweetet. Het bleek een beslissend moment te zijn in haar loopbaan, waarbij ze zonder specifieke ervaring in het schrijven voor games werd aangenomen. Deze kans legde de basis voor haar ontwikkeling tot de gewaardeerde narrative designer die ze vandaag is.

Een van haar meest trotse momenten is het winnen van de Belgian Game Award voor Best Narrative, samen met het succesvol lanceren van Ghost on the Shore met een fantastisch team van ontwikkelaars. Haar ervaring in België heeft haar doen geloven dat vrouwen hier gelijke kansen hebben op de arbeidsmarkt binnen de gamesector. Echter, erkent ze dat dit niet altijd het geval is in de internationale gamesector, waar vrouwen vaak met andere uitdagingen te maken hebben.

Voor startende vrouwen heeft Blommaert een duidelijke boodschap: “wees jezelf, geloof in je eigen capaciteiten en weet dat er een publiek is dat wacht op wat jij te bieden hebt”. In plaats van te wachten op goedkeuring om aan de tafel van gevestigde waarden plaats te nemen, benadrukt ze het belang van authentiek blijven en dat vrouwen zich moeten laten leiden door hun eigen passie en creativiteit. Het gaat erom een eigen pad te bewandelen met een team van gelijkgestemde individuen, gedreven door de drang om te creëren en te innoveren.