Details

Genre

Actie-Avontuur
Strategie

PEGI

Platformen

Age of Empires 4

 

Age of Empires 4 markeert de langverwachte en glorieuze terugkeer van de veelgeprezen RTS-serie, die voor het eerst werd uitgebracht in 1997. In dit vierde deel word je in vogelvlucht meegenomen langs waargebeurde belegeringen en slagvelden uit 500 jaar geschiedenis, van de Donkere Middeleeuwen tot de Renaissance.

 

In Age of Empires 4 sta je in het middelpunt van epische en historische gevechten die de wereld hebben gevormd. Je kiest één van de acht vroegmiddeleeuwse beschavingen: Engelsen, Fransen, Chinezen, Russen, Heilige Roomse Rijk, Mongolen, Sultanaat van Delhi en het Kalifaat van de Abbasiden.

 

Elke campagne wordt geleid door een hero unit, meestal een historische figuur zoals de Franse legendarische Jeanne D’Arc, heldin van het Franse verzet, in haar streven om de Engelsen te verslaan. Of Genghis Khan, die de machtige Mongoolse troepen aanvoert in zijn verovering van Azië. Je begint met een vrij bescheiden nederzetting die je doet groeien door grondstoffen, bouwmaterialen en voedsel in te zamelen, totdat je aan de voorwaarden voldoet om naar een nieuw tijdperk te upgraden.

 

PEGI 12

Deze videogame is educatief met ware getrouwheid aan de geschiedenis. Spelers leren over historische locaties, slagvelden en personages via educatieve video’s en beknopte beschrijvende teksten.

 

De gevechten worden getoond vanuit vogelperspectief, met veel gekletter van staal en kreten van pijn, maar er wordt geen bloed in beeld gebracht. De verslagen soldaten vallen neer en verdwijnen langzaam.

 

De game biedt spelers de mogelijkheid om in-game items aan te schaffen.