Details

Genre

Actie-Avontuur
First-Person Shooter (FPS)

PEGI

Platformen

Battlefield 2042

 

De makers van Battlefield 2042 zien de toekomst van onze planeet somber in. Binnen 20 jaar gaat de Aarde volgens hen ten onder aan de gevolgen van de klimaatopwarming. Alles komt in een stroomversnelling wanneer zeventig procent van alle ruimtesatellieten door massale vervuiling naar beneden donderen, met een wereldwijde blackout tot gevolg. De spanningen tussen Rusland en de Verenigde Staten nemen toe, en tegen 2042 is het oorlog.

 

 

Tot zover de setting van dit oorlogsspel. Hoewel Battlefield 2042 zich precies 100 jaar later afspeelt dan de eerste Battlefield (1942), gaat het spel op zoek naar de wortels van de reeks. Dat betekent dus geen heroïsche campagne die je in je eentje kan afwerken, maar de volledige focus op het online strijdtoneel. Daar nemen voor het eerst 128 spelers het tegen elkaar op – toch op PlayStation 5, Xbox Series S|X of pc. Op PlayStation 4 en Xbox One is het maximaal spelers zoals vroeger beperkt tot 64.

Je knalt erop los in uiteenlopende spelmodi zoals All-Out Warfare. Daar is het de bedoeling om de controle over strategische punten op de map te veroveren of te behouden. Je tactische plannetje kan echter op elk moment in de war worden gestuurd door een woeste tornado, die je manschappen, drones en zelfs helikopters alle kanten op slingert. In dezelfde categorie: raak schieten tijdens een zandstorm is lastiger dan het lijkt. Chaos gegarandeerd.

Wie eerder hunkert naar de Battlefield van weleer, moet bij Battlefield Portal zijn. Hierin kunnen spelers elementen uit voorgaande Battlefield-spellen mixen en matchen tot hun ultieme Battlefield-ervaring, die ze nadien kunnen delen met de community. In Hazard Zone ten slotte vecht je in teams van vier tegen andere groepen en moet je zoveel mogelijk harde schijven met gevoelige data recupereren. Very Battle Royale, indeed!

 

PEGI 16

Dit is een oorlogsspel dus het is geen wonder dat er links en rechts nogal wat doden vallen. Je neemt het enkel tegen menselijke soldaten op en geraakte tegenstanders zijgen op realistische manier neer. Sommige wapens en voertuigen, zoals tanks en drones, zijn hedendaags, andere, zoals een pistool waarmee je teamleden kan genezen, doen meer futuristisch aan. Toch is het gehanteerde geweld herkenbaar en realistisch. Communicatie en teamwork zijn belangrijk in deze game en dan kunnen de gemoederen soms oplopen. Als er taal wordt gebruikt die zelfs voor de oren van een zestienjarige niet ok is, kan je hier lezen hoe je online spelen aangenamer kan maken.