Details

Genre

Actie-Avontuur
Role Playing Game (RPG)

PEGI

Platformen

Final Fantasy XIV: Endwalker

 

Final Fantasy XIV: Endwalker brengt het verhaal van het nu al jarenoude Final Fantasy XIV tot een episch einde. Beleef de climax van het Hydaelyn en Zodiark-verhaal en reis naar de uithoeken van Hydaelyn en zelfs naar de maan.

 

De Final Fantasy XIV-saga wordt na meerdere uitbreidingen afgesloten met deze vierde uitbreiding. Spelers ontdekken hoe mysterieuze goden dreigen de wereld te verwoesten. Bekende bondgenoten en voormalige vijanden die je in eerdere uitbreidingen hebt ontmoet, keren terug om de planeet te helpen redden. Het einde van de wereld is nabij en alleen samen kan je de hopeloosheid daarvan bestrijden.

 

Deze MMORPG bestaat uit grootse, vrij verkenbare werelden die je samen met duizenden andere spelers tegelijkertijd betreedt. Spelers verkennen fantasierijke locaties en omgevingen en ze doen mee aan een groot aantal missies en queesten, terwijl het verhaal zich ontvouwt.

 

Het vierde uitbreidingspakket voegt niet alleen nieuwe gebieden toe, maar verhoogt ook de levelcap (het maximaal haalbare niveau van je personage) naar level 90 en introduceert twee nieuwe personageklassen, Sage en Reaper.

 

PEGI 16

Endwalker is een Final Fantasy XIV-uitbreiding waarvoor Final Fantasy XIV Online Starter Edition (A Realm Reborn) vereist is om te kunnen spelen. Voor alle edities van de game, behalve de Free Trial, is een actief betalend abonnement vereist.

 

Hoewel spelers kunnen kiezen om zoveel mogelijk gevechten te vermijden, moet iedereen deelnemen aan een minimum aantal gevechten, waarbij dieren, fantasie wezen en menselijke vijanden worden gedood. Dat om een bepaald niveau te bereiken voordat spelers objecten kunnen maken en verhandelen. Spelers nemen deel aan gevechten met een grote verscheidenheid aan wapens, zoals zwaarden, speren, bijlen en magische spreuken.

 

De online multiplayer van dit spel bevat een chat-functie waarmee je via tekst met andere spelers kan communiceren. Bepaal hoe spelers online met anderen communiceren via de toestel-instellingen.