Details

Genre

Actie-Avontuur
Multiplayer Online Battle Arena (MOBA)
Role Playing Game (RPG)

PEGI

Platformen

Call of Duty Warzone

 

Call of Duty Warzone is een bloedstollende online shooter met maar één missie: een intense strijd tot de enige speler die overblijft. Spelers komen terecht in arena die stelselmatig verkleint, met 150 andere spelers waartegen je vecht in grote showdowns. Dit, gecombineerd met de populaire Call of Duty-brand (COD), maakt deze battle royale game zeer populair.

 

Er zijn twee hoofdspelmodi, Battle Royal en Plunder. In de populaire Battle Royal betreedt de speler een arena met 150 andere spelers waarvan de teams uit 1-4 spelers bestaan. De kaart krimpt na verloop van tijd in het speelbare gebied. Wanneer spelers sterven, hebben ze een kans om te respawnen door te winnen in de Goelag: een één-op-één gevecht met willekeurige wapens. Als alle teamleden sterven en ze de Goelag verliezen, zijn ze uitgeschakeld in het spel.

 

Plunder is vergelijkbaar, maar in plaats van het laatste team te zijn dat overeind blijft, racen squads om zo veel mogelijk geld te verzamelen. Zodra een team 1 miljoen cash heeft verzameld, begint een bonusronde van twee minuten. Het team met het meeste geld aan het einde van de twee minuten wint het spel. Teams krijgen geld door andere teams uit te schakelen, contracten te voltooien en geld te zoeken op de kaart. Plunder heeft geen Goelag en teams blijven respawnen gedurende het spel.

 

PEGI 18

Call of Duty Warzone is niet geschikt voor gamers onder 18 jaar. Het spel is gratis te spelen en vereist geen abonnement voor PC, maar wel een online abonnement om te spelen op PlayStation en Xbox. In-game aankopen en battle passes kunnen aangekocht worden met COD Points (CP), die je koopt met echt geld, in ruil voor cosmetische packs. Als speler start je met een beperkt aantal cosmetische items, de overige content is vrij te spelen wanneer je de battle passes koopt.

 

COD Warzone is een gewelddadig spel met aanhoudende beelden van menselijke en dierlijke personages die sterven of gewond raken. De speler gebruikt een breed scala aan wapens, geweren, raketwerpers en explosieven om vijanden uit te schakelen. Wanneer personages worden neergeschoten, reageren ze realistisch met bloedspetters. Het spel biedt de optie om de vertoning van bloed te verminderen of uit te schakelen.

 

De leeftijdslimieten kunnen worden ingesteld via het systeem voor ouderlijk toezicht op Xbox, PlayStation en pc. Dit betekent dat een kind of jongere speler een pincode nodig heeft om toegang te krijgen tot het spel.