Details

Genre

Actie-Avontuur

PEGI

Platformen

Pokémon Legends: Arceus

 

Na Mario moet Pokémon de bekendste spelreeks van Nintendo zijn. Naast de videogames spelen de schattige monstertjes in hun eigen succesvolle tekenfilmreeks. Om nog maar te zwijgen van de Pokémon-kaarten die dagelijks op elke speelplaats geruild worden.

 

 

Veel kans dus dat je het beproefde recept achter de reeks kent. Je speelt een Pokémon-trainer die de wijde wereld intrekt om zoveel mogelijk wezentjes te vangen, ze sterker te maken door ze te laten vechten tegen de Pokémon van andere trainers en zo uiteindelijk de beste Pokémon-trainer van het land te worden.

In de tijd van Pokémon Legends: Arceus, dat zich honderden jaren in het verleden afspeelt, leven de meeste Pokémon in het wild. Van trainers en Pokémon-duels is geen sprake. Enkel avontuurlijke onderzoekers zoals de speler begeven zich in de buurt van de wezens om ze te bestuderen. Dat is niet zonder gevaar. Voor het eerst in de reeks kunnen Pokémon de speler rechtstreeks aanvallen. Het is dus verstandig om eerst hun gedrag te bestuderen, vooraleer ze te proberen vangen. Onoplettende onderzoekers zijn gewaarschuwd!

Te sterke soorten zal je eerst moeten verzwakken met je eigen Pokémon. Die gevechten, waarbij je beurtelings één van je Pokémon zijn aanvallen selecteert, zullen voor trouwe Pokémon-spelers zeker vertrouwd aanvoelen. De mix tussen oude en nieuwe spelelementen maakt van Pokémon Legends: Arceus een spel dat zowel door fans als nieuwkomers gesmaakt kan worden.

Om gevangen Pokémon online te ruilen met andere spelers of sommige minigames online te spelen heb je een Nintendo Switch Online abonnement nodig.

PEGI 7

Pokémon Legends: Arceus is, net als de overige titels in de reeks, geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Het vechten met de Pokémon gebeurt op niet-realistische manier en de wezentjes vertonen geen uitingen van pijn of verwondingen. Verslagen Pokémon zijn niet dood maar uitgeschakeld en kunnen door te rusten terug op volle kracht komen. Hou er wel rekening mee dat door de bijkomende, nieuwe spelelementen de besturing iets complexer is dan de vorige titels uit de reeks.