Details

Genre

Sport

PEGI

Platformen

OlliOlli World

 

OlliOlli World is een 2D skateboard platformer en het derde deel in de veelgeprezen OlliOlli-serie van Roll7.

 

In OlliOlli World verken je de levendige en bruisende wereld van Radlandia, een episch skateparadijs waarin je skate skills op de proef worden gesteld. In dit uitgestrekte skateboard paradijs voer je tricks, grinds, airs en meer dan 100 andere moves uit om je skate skills te perfectioneren.

 

Als speler ga je op zoek naar de mystieke skategoden om uiteindelijk Gnarvana te bereiken, neem je missies en uitdagingen aan en maak je onderweg nieuwe vrienden. Verfijn je skills in miljoenen unieke en deelbare levels in de sandbox-mode. In de online multiplayer neem je het op tegen rivalen over de hele wereld in competities met als inzet de hoogste score.

 

Elk level heeft zijn eigen doelstellingen, waaronder specifieke stunts. Na het uitspelen van amateurwedstrijden op vijf locaties, kunnen spelers deelnemen aan moeilijkere uitdagingen in dezelfde omgevingen. Zodra een level is vrijgespeeld, kunnen spelers het opnieuw spelen met als doel een hoge score te halen, die dan op een online leaderboard wordt getoond.

 

PEGI 3

Spelers besturen een skater die een grote verscheidenheid aan stunts uitvoert. Als je faalt, val je op de grond en moet je het level opnieuw spelen. De skater draagt geen beschermende uitrusting. Bijzonder zware valpartijen kunnen leiden tot botbreuken, maar de verwondingen zijn niet grafisch dankzij de retro, pixelachtige tekenstijl van het spel.

 

Voor jongere spelers is er een optionele tutorial die de basis leert en een woordenboek met tips&trucs die je kan raadplegen als je meer info nodig hebt over bepaalde stunts.