Details

Genre

Actie-Avontuur
Role Playing Game (RPG)

PEGI

Platformen

Horizon Forbidden West

Het vervolg op de PlayStation-hit Horizon Zero Dawn is groter, mooier en gevaarlijker dan ooit.

Net als zijn voorganger is Horizon Forbidden West een actie-avontuur waarin je met de roodharige krijgster Aloy speelt. Naast het jagen op de gigantische robots die over het aardoppervlak struinen, heeft ze als hobby de wereld van de ondergang behoeden. Nadat ze op het einde van Zero Dawn de corrupte artificiële intelligentie Hades heeft verslagen, is die taak nog niet ten einde. Een mysterieus signaal zorgt ervoor dat de planeet wegkwijnt onder een vreemde ziekte. De speurtocht naar de oorsprong ervan leidt Aloy naar het gevaarlijke Forbidden West.

 

Dit onherbergzame gebied strekt zich uit van wat ooit Colorado was tot aan de kustlijn van San Francisco. Aloy zal tijdens de reis zowel oude bekenden tegen het lijf lopen als nieuwe vrienden (en vijanden) maken. Je krijgt het aan de stok met inheemse stammen die het niet begrepen hebben op indringers en er zijn een heleboel nieuwe robots om strategisch met pijl en boog te ontmantelen.

 

Ondanks al die gevaren, is het een plezier om door de Forbidden West te trekken. De gevarieerde omgevingen – van hoge sneeuwtoppen tot dichte bossen en uitgestrekte kustlijnen – nodigen uit om ontdekt te worden en de opdrachten bevatten eveneens voldoende variatie. Je kan je trouwens niet enkel over land voortbewegen, maar ook onder water en zelfs door de lucht. Het is ook een groot avontuur: afhankelijk van hoeveel optionele missies je doet, zal je tussen de 30 en 50 uur nodig hebben om het einde te bereiken. Dat lijkt lang, maar er valt in Forbidden West zoveel te beleven, dat je jezelf onderweg nauwelijks zal vervelen.

 

PEGI 16

De prehistorische sciencefictionwereld van Horizon is er één van eten of gegeten worden. Om te overleven zal Aloy haar tegenstanders met dodelijk geweld te lijf moeten gaan. Tijdens hectische gevechten, waarin ze tegenstanders het ene moment bestookt met pijl en boog en het volgende geniepig een speer tussen de ribbenkast ramt, vloeit ook het nodige bloed. De robots bloeden niet, maar boezemen met hun imposante voorkomen de nodige angst in.

Tijdens tussenfilmpjes worden bepaalde personages dood gespietst of verpletterd door vallende brokstukken. Het geweld is nooit gratuit maar pertinent aanwezig. Zeker iets om rekening mee te houden als je overweegt om het spel door iemand jonger dan 16 jaar te laten spelen, wat wij alvast niet aanraden.