Details

Genre

Actie-Avontuur
Strategie

PEGI

Platformen

Among Us

Among Us is een strategisch online multiplayerspel dat werd gemaakt en uitgegeven door de driekoppige ontwikkelstudio InnerSloth. In Among Us maak je deel uit van een team dat de lancering van een spaceshuttle voorbereidt. Tussen de spelers bevinden zich echter 1 of 2 dubbelgangers die de missie moeten saboteren. 

Saboteren doen de dubbelgangers door ongezien de andere spelers uit te schakelen. Wanneer dat gebeurt, kunnen spelers spoedberaad houden. Daar kunnen ze elkaar beschuldigen of net hun onschuld proberen bewijzen. De meest verdachte speler wordt na een stemming de ruimte in geknald. Het spel eindigt van zodra alle spelers zijn geëlimineerd of wanneer de dubbelgangers worden ontmaskerd.

Among Us verscheen reeds in 2018 maar kreeg de voorbije weken een enorme boost in populariteit doordat enkele grote streamers de game ontdekten. Toen de Amerikaanse politica Alexandria Ocasio-Cortez het spel op Twitch speelde, werd die stream door ruim 400.000 mensen bekeken. De game slaat bij zo’n ruim publiek aan dankzij de combinatie van uitvoeren van taken of proberen vermoorden van je team en de discussie tussen spelers die erop volgt.

De gratis mobiele versies (iOS en Android) worden ondersteund met advertenties terwijl de pc-versie betalend is. Het is mogelijk om samen te spelen met spelers op een ander platform. Je kan ervoor opteren om met eender wie te spelen of je kan een private sessie met vrienden opzetten.

PEGI 7

De simplistische grafische stijl, de compleet onrealistische manier waarop het geweld wordt geanimeerd en de eenvoudige besturing maken Among Us ook geschikt voor jongere spelers.

Goed om weten is dat er geen controle is op de online interacties tussen de spelers. Ouders kunnen hier limieten op zetten, maar dan verliest het spel wel wat van zijn charme. Deze game ondersteunt momenteel geen voice chat, dus de discussies over verdachten worden al typend – en in onze ervaring beschaafd en to the point – gevoerd.

Daarnaast bevat Among Us enkele in-app aankopen die nieuwe locaties en outfits aan het spel toevoegen. Het is evenwel niet nodig om deze te kopen om optimaal van de game te genieten.