Details

Genre

Familie
Simulatie

PEGI

Platformen

Animal Crossing: New Horizons

Animal Crossing: New Horizons is een simulatiespel dat beschikbaar is op de Nintendo Switch en is ontwikkeld en uitgebracht door Nintendo. Nook Inc. nodigt je van harte uit om de stress van het dagelijks leven achter u te laten en te genieten van het rustgevend eilandleven.

Spelers beleven een hartverwarmend avontuur op een verlaten eiland, waar het doel is om samen te werken met de inwoners en een bloeiende gemeenschap te creëren. Maar no stress, er kan ook gewoon genoten worden van de dagelijkse activiteiten die het eiland te bieden heeft.

Spelers hebben de mogelijkheid om zelf te spelen, in lokale multiplayer-modus of via het internet met maximaal acht spelers. Het spel ondersteunt het importeren van content van eerdere spellen uit de Animal Crossing-reeks, New Leaf en Happy Home Designer. Het ondersteunt ook Nintendo’s amiibo-figuren.

PEGI 3

Animal Crossing: New Horizons is geschikt voor de hele familie en heeft iets te bieden voor iedereen. Zo kan de speler bijvoorbeeld archeoloog worden, fossielen uit het verleden opgraven, of als modeontwerper of binnenhuisarchitect zijn creativiteit de vrije loop laten met nieuwe modestijlen.

De bewoners van het eiland zijn meestal behulpzaam en vriendelijk, moedigen spelers aan om een steentje bij te dragen en bieden oprechte dankbaarheid voor hulp. De moeilijkheidsgraad van het spel is vrij laag, zonder dat de speler “wint” of “verliest”.

Hoewel er geen gevloek of beledigende taal in het spel zit, kunnen de online functies spelers mogelijk blootstellen aan ongepaste content die door andere spelers is gemaakt. De chat wordt gecontroleerd door moderators, die onbeleefde chatters op non-actief kunnen zetten.

Ben je een leerkracht en wil je deze game educatief inzetten in jouw klas? Bekijk dan even de lesfiche op Gamekunde. Een lesfiche voor De Seizoenen met Animal Crossing: New Horizons zijn hier te vinden.