Details

Genre

Actie-Avontuur
Role Playing Game (RPG)

PEGI

Platformen

Pokemon Sword and Shield

Pokémon Sword en Shield zijn de nieuwste games in de langlopende en razendpopulaire Pokémon-reeks en zijn ontwikkeld door Game Freak, uitgebracht door Nintendo. De gekende formule van de role-playing Pokémon-spellen is dat er gelijktijdig twee spelvarianten uitkomen. Sword en Shield zijn de nieuwste hoofdstukken in de decennia lopende Pokémon-verhaallijn. Deze keer is het avontuur te beleven in de nieuwe Galar-regio, een mysterieuze plek boordevol kleurrijke Pokémon om toe te voegen aan je Pokédex.

 

Sword en Shield volgt het traditionele plot van de Pokémon-games: als jonge Pokémon-trainer een nieuwe regio ontdekken, rivalen verslaan, kampioen worden van het land en alle Pokémon vangen. Bekender uitgedrukt: Gotta catch’em all!

Er is ook een uitbreidingspakket met downloadbare content (DLC) waarbij de nieuwe gebieden Isle of Armor en The Crown Tundra werden aangekondigd.

PEGI 7

De strijd tussen Pokémon vormt de kern van de gameplay. Met talrijke gevechtstechnieken, krachten en speciale aanvallen nemen Pokémon het tegen elkaar op in epische en spannende gevechten. Sommigen aanvallen zijn intenser dan anderen, gaande van stoten tot het spuwen van vuurballen, waterstralen en energie-explosies. Er wordt geen bloed vertoond. Pokémon-trainers vervagen en verdwijnen als ze worden geëlimineerd.

Teamwork is van cruciaal belang en spelers moeten samenwerken met andere gamers om Pokémon te verslaan of om te ruilen.