Details

Genre

Actie-Avontuur
First-Person Shooter (FPS)

PEGI

Platformen

DOOM Eternal

DOOM Eternal, is een first-person shooter ontwikkeld door id Software en uitgegeven door Bethesda Softworks. De langlopende en populaire Doom-franchise kent talloze games, films, speelgoed en zelfs comics. DOOM Eternal is de jongste telg in de DOOM-gamereeks.

Flashforward naar het einde van DOOM 2016: demonen vallen de aarde binnen en het is aan de speler om de mensheid te redden. Dit is waar de verhaallijn van DOOM Eternal begint. Als de DOOM slayer, keer je terug om te ondervinden dat de aarde door een demonische invasie is getroffen. Je missie: om de wereld te redden moet je de Hell priests, die een helse furie op de aarde hebben geroepen, uitschakelen.

PEGI 18

DOOM Eternal is een gewelddadige en bloederige first-person shooter die niet gepast is voor minderjarigen. Met een arsenaal aan geweren, explosieven en uiteraard een kettingzaag moet de speler een horde demonen verslaan.

De gameplay bevat veel bloed en gore, inclusief schokkende beelden van onthoofdingen en afgehakte ledematen. Het spel zit ook vol met angstaanjagende beelden en geluiden waaronder de symboliek van occulte en satanische rituelen. Bij online gamen en de interactie met andere gamers wordt er soms ook gevloekt.