Details

Genre

Actie-Avontuur
Schieten

PEGI

Platformen

The Last of Us Part II

The Last of Us Part II is een actie-horrorspel voor één speler ontwikkeld door Naughty Dog en uitgebracht door Sony voor de PlayStation 4. The Last of Us Part II begint enkele jaren na de gebeurtenissen uit The Last of Us, het origineel dat zowel voor PlayStation 3 als PlayStation 4 verscheen. Je hoeft het origineel echter niet gespeeld te hebben om de verhaallijn van het tweede deel te kunnen volgen.

De wereld is ten onder gegaan aan een dodelijk virus dat mensen in bloeddorstige fungi verandert. Na haar levensgevaarlijke reis door een post-apocalyptisch Amerika trekt Ellie zich samen met haar surrogaatvader Joel terug op een menselijke nederzetting. Nadat haar relatief normale leven wordt verwoest door een traumatische gebeurtenis zet ze koers richting Seattle met slechts één doel: bloedwraak nemen op de mensen die haar broze geluk aan diggelen sloegen.

PEGI 18

De genadeloze wereld van The Last of Us is tot de nok gevuld met extreem geweld en is enkel geschikt voor volwassenen. Personages, zowel menselijk als monsters, gebruiken extreem geweld dat bijzonder expliciet en realistisch in beeld gebracht. Je kan proberen om vijanden te ontwijken, maar wel dan niet zal je vijanden neersteken of neerschieten. De game bevat tevens niet-speelbare maar intense scènes van foltering, executies en rituele terechtstelling.

Het spel bevat ook grof taalgebruik en personages slingeren elkaar allerlei scheldwoorden als “bitch”, “dick” en “dyke” naar het hoofd.

Tevens zijn er enkele scènes waarin sommige personages softdrugs gebruiken en seks hebben. Deze laatste scènes worden echter nooit expliciet in beeld gebracht.